0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ponadto przy odejmowaniu gazu również słychać postukiwania. Stuki dochodzą mam wrazenie z układu przeniesienia napędu. Niestety podejrzewam mechanizm różnicowy
Jak można się dowiedzieć czy skrzynia ma w srodku nity czy śruby bez jej rozbierania ? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
skrzynia jht 1.6 mpi bse 2007rok. Jak można się dowiedzieć czy skrzynia ma w srodku nity czy śruby bez jej rozbierania ?
pytalem o ceny i kazdy proponuje komplet luka albo sachsa jeden wycenia na 900 drugi na 1100 a trzeci na 1350 woec rozbierzność jest dwa ostatnie warsztaty dzieli jakoes 300metrow.
Rozumiem z robocizną bo sam zestaw kupisz za +/- 400 zł
1. Przy odpalaniu samochodu kiedy silnik jest zimny może w jakiś sposob stukać mechanizm róznicowy
4.Zauwazyłem jeszcze ze gdy samochód jest zimny a gazuje go jakos pomiedzy 2 a 2.5k obrotów to też słysze jakieś stuki oraz kiedy jade powoli po jakichś dziurach osiedlowych zaraz po odpaleniu.
Jak powyżej. Wizyta u mechanika obowiązkowa.Jednak patrząc na filmik ja bym jakakolwiek skrzynię wykluczył. Przecież to się dzieje chyba na luzie przy dodawaniu gazu, więc skrzynia jest wtedy rozlaczona i nie ma prawa halasowac.