0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Wojo, jest na necie kilka filmików, gdzie auta ruszają z wyższych obrotów. Masz na myśli to, że to co ludzie nagrali to nie jest LC czy też, że do tej pory nikomu się nie udało nagrać przyśpieszenia z LC
Zachowanie auta mocno się różniło między trybem normal a sport.
Jakoś nie jestem przekonany o braku LC. Może twój kolega się myli?
Na filmiku jest uaktywniona funkcja LC i auto startuje ok 3 tys obrotów W tiguanie przy próbie, włącza sie tryb awaryjny? (wykrzyknik) co informuje o braku LC oraz wkręca sie na max ok 2000 obr
Na filmiku jest uaktywniona funkcja LC i auto startuje ok 3 tys obrotów Oczywiście... po to jest tryb sport żeby sie różnił od zwykłego
Proponuję porozmawiać z Adamem ze SportmileA tak powinien wygladać start z LC na przykładzie Tiguana 1 gena tak wyglada w passacie...i jak widać nie pojawia się wykrzyknikNie upieram się, ale mając 2 różne TSI oraz 1 TDI Tiguana (na testy) w żadnym nie udało mi się wystartować z LC... mam tą funkcję w swoim audi więc doskonale wiem jak to uruchomić
Ten wykrzyknik włącza się po deaktywacji ASR (tak samo jak pomarańczowe ikony na dole od ASR i FrontAssist)
Silnik był rozgrzany (płyn chłodniczy+olej miały odpowiednią temperaturę)? Skąd wniosek, że powinien być jakiś komunikat?Robiłeś to wg instrukcji, ew. najszybszej procedury uzyskania LC jaką opisał Już_Nie_Passat? Ja miałem gaz do oporu (nie wiem czy to ma znaczenie, bo inaczej nie sprawdzałem).
Natomiast standardowo nie da się obrotów podnieść wogóle trzymając nogę na hamulcu więc coś się jednak zmienia.