A zrobiłeś coś takiego przed wyjęciem karty jak "bezpieczne usunięcie nośnika" z menu ???
Po pierwsze oryginalna kartę zgraj na kompie - czyli zrób kopię na wszelki wypadek. Zrób format karty - tzw. szybki. Wgraj na kartę wszystkie pliki z pliku który pobrałeś oczywiście po rozpakowaniu ich np.winzipem. Wszystkie pliki są w katalogu maps i tak masz to wgrać na kartę - ma na niej być katalog maps i w nim wszystkie pliki. Jedynie poza tym katalogiem jest plik 0915_MP171-1284.xEUR1.md5
Na pro ja zawsze aktualizuję z PenDrive - USB. Jak na razie dwa razy - i jak na razie bez żadnych problemów.
Nie. Tego nie zrobiłem. Kartę z aktualizacją wkładałem też do slotu nr.2 ale nadal system nie znajduje aktualizacji. Myślałem że to jest banalnie proste, ale teraz zabieram się za to za co powinienem był zabrać się na początku, czyli instrukcja obsługi ;-)
na MACu mimo pousuwania tych plików, nie udało mi się nigdy poprawnie zaktualizować Discover Pro [do końca]. Polecam sprawdzić najpierw na Windowsie. Nie miałem czasu, żeby sprawdzić dokładnie różnice.potwierdzam trzy podejścia i nic nawet korzystając z tego programu polecanego przez jednego z kolegów - vw -też po kilku godzinnym mieleniu stwierdził że nie ma miejsca (ox high sierra)spróbuję na windzie
Rozpakowując na MACu mimo pousuwania tych plików, nie udało mi się nigdy poprawnie zaktualizować Discover Pro [do końca]. Polecam sprawdzić najpierw na Windowsie. Nie miałem czasu, żeby sprawdzić dokładnie różnice.System plików to jak dobrze pamiętam FAT32.Jeśli chodzi o Discover Media, to chyba wyciągało się kartę SD i aktualizowało dane (kopiując) na swoim komputerze.