Witam wszystkich użytkowników jako tygodniowy zaledwie użytkownik TigII.
Zaledwie 600 km zrobionych przez pierwszy tydzień w tym 400 w trasie Siedlece-Warszawa-MSD czyli jakieś 400km. Spokojna jazda jak to w nowo odebranym pojeździe, spalanie- 4.6. Wyjazd na ekspresówkę , zakres prędkości kształtował się w zakresie 70 -140 km/h , komputer pokazał ostatecznie 5.o. następne 100 km zrobione tylko po małej mieścinie, krótkie przebiegi często od świateł do świateł- 6.7
Trasa 80 km miejsko- wiejska- max 110 km/h, większość 60-70 km/h spalanie ostatecznie komputer wskazał na 4.4.
Trudno być niezadowolonym ale to dopiero początek a o następnych wskazaniach będę informować po 5, 10 i 15 tyś km , to pozwoli wyrobić sobie jakiś tam rzeczywisty obraz może i zgodny z WLTP ;-) .
Technikę i prędkość jazdy dostosowuje do warunków na drodze preferując raczej sprawdzanie paliwożerności pojazdu w zakresach min niż max . Test spalania max sprawdzam na bawarskich autostradach , ale to dopiero we wrześniu.
To mój drugi VW w oleju, wcześniej ujeżdżałem Golfa 7 1.2 TSI ACT i jest naprawdę dużo różnic pod każdym względem czy to wyposażenienia, wykonania, komfortu jazdy itp. Wcześniej był Passat 1.8T a jeszcze wcześniej Golf 1.9TDI
Służę radą ale dziękuję za wiele cennych informacji które już znalazłem na tym forum.
Pozdrawiam