0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Widzę że nikt się nie spieszy z odpowiedzią więc zrobię to ja ....................................................................Nie masz obowiązku podawać tych danych a wybór należy do ciebie .Niektórzy lubią być nękani tego typu rzeczami .
Z posiadanej przeze mnie wiedzy wynika że dilerzy żądają kopii dowodu rejestracyjnego by przed centralą marki przedstawić dowód faktycznej sprzedaży auta ostatniemu konsumentowi.
Co ma 15 rozwiezionych aut ukrytych po garażach -co z tego ma diler pusty plac i może go wynająć na płatny parking ??? , nie trzyma się to kupy .
A co w wypadku jak kogoś poniesie "ułańska fantazja"i zechce sobie kupić taki pojazd by go trzymać ze 20-30 lat pod kocykiem w garażu by go odsprzedać jako fabryczną nówkę. Nie sprzedadzą bo nie będą mieli dowodu do wglądu ?
dealer to może sobie żądać a ja mu go dam jak mi się będzie chciało, i tyle w temacie
Kolego "doggi" od Ciebie oczekiwałbym bardziej przemyślanych wypowiedzi,z tego co wiem to nie ma możliwości zakupu auta, włożenia go w torbę i pójścia do domu, ewentualnie zapakowania na lawetę i odjechania.Słyszałem że gdy nawet zapłacisz gotówką czy przelewem natychmiastowym dostajesz jedynie dokumentny do rejestracji auta w WK, gdy zarejestrujesz auto to udajesz się do punktu zakupu i po okazaniu dowodu rejestracyjnego jest Ci auto wydawane.Jeśli nie będzie Ci się chciało okazać dowodu rejestracyjnego to dilerowi nie będzie się chciało wydać ci auta, tyle w temacie.
Witam, kupiłem auto za gotówkę, a teraz dealer domaga się ode mnie skanu dowodu rejestracyjnego.
Słyszałem że gdy nawet zapłacisz gotówką czy przelewem natychmiastowym dostajesz jedynie dokumentny do rejestracji auta w WK, gdy zarejestrujesz auto to udajesz się do punktu zakupu i po okazaniu dowodu rejestracyjnego jest Ci auto wydawane.
Sorry, ale a kim ty kolego jesteś, żeby ode mnie czegoś oczekiwać? A może to ty nie czytasz ze zrozumieniem bo ja czytając to:
Jeśli zostałeś Clubmenem to nie pisz fantazji tylko wypowiedzi opieraj na faktach, przepisach czy ogólnie przyjętych zasadach, tego oczekuję. Pisać na forach bzdury, fantazje, a co by było ......, itp. to lepiej nie pisać.Ja oczekuję na forum wypowiedzi rzetelnych, nie teorii spiskowych.
Pewnie że można trzymać się tej wersji tylko co w wypadku jak kupujący to obywatel uni i akurat miał kaprycho przyjechać sobie do polski by nabyć taki nowy wóz w jednym z naszych salonów i nie ma zamiaru rejestrować go w PL.Nie sprzedadzą bo nie będą mieli dowodu do wglądu ?A co w wypadku jak kogoś poniesie "ułańska fantazja"i zechce sobie kupić taki pojazd by go trzymać ze 20-30 lat pod kocykiem w garażu by go odsprzedać jako fabryczną nówkę. Nie sprzedadzą bo nie będą mieli dowodu do wglądu ?
tylko nie życzę sobie abyś mnie obrażał i czegokolwiek ode mnie żądał, ............................................. po co robisz tak stare odkopy, nie przystoi
auto można kupić jak każdy inny wytwór rąk ludzkich i wyjechać nim na lawecie bez potrzeby czekania na DR
zresztą ja przy nowym też dostałem DR i pojechałem po odbiór
Niestety znowu jesteś w błędzie, pogrzebałem trochę na necie i okazuje się że dowód rejestracyjny jest niezbędny do wydania nowo zakupionego auta (mówimy tu o nowym aucie z salonu). Nie ma możliwości zakupu auta i wyjechania z nim na lawecie, bez okazania dowodu rejestracyjnego, także celem schowania go "pod kocyk".
nie wypowiadaj się w stylu "ja mu go dam jak mi się będzie chciało .............. " .
Mylisz się, w 2000 kupowałem nowego Poloneza Caro Plus w jeszcze wówczas istniejącym Polmozbycie i wyjechałem z nim na lawecie bez DR, ......................... Kupowałem w 2001 VW Polo w VW Groblewski i identyczna sytuacja.
Zapewniam cię, że jeśli zapłacisz dealerowi gotówką za auto, to przywiozą ci go na lawecie na podwórko,
Równie dobrze mogę sobie kupić nowe auto za gotówkę przez internet, bo są firmy funkcjonujące poza siecią dealerską
jesteś zwykły filozof opieracjący się na tym, co ci powiedzą internety i chcesz zbić kapitał robiąc odkop starego tematu sprzed kilku lat, żeby "dokopać" @Gulasz 'owi
Jestem pełen podziwu za wszelką cenę wybielania nie do końca zgodnego z obowiązującym prawem działań dilerów. .....................Kupując nowy wóz nie masz obowiązku go wcale rejestrować możesz kupić nawet w celu rozłożenia na części czy sprzedania na złom .Twoja kasa twoja fanaberia.............................Kupujesz nówkę i możesz wsadzić pod kocyk na 20-30 lat nie rejestrując go wcale.Możesz kupić taką nówkę kazać przewiązać kokardą i zlecić dostarczenia pod dany adres jako prezent .A na podstawie dostarczonych wraz z wozem papierów prezentobiorca zarejestruje go (jak mu /jej się spodoba ).
P.S Może jakieś dyktando jeszcze zrobisz ?
Jaka to marka producenta sprzedaje auta poza sieciami dilerskimi w Polsce ? Obawiam się że to są tylko Twoje życzenia nie oparte na faktach, na pewno w Polsce takich nie ma a jeśli jest to też zażądają dowodu rejestracyjnego.
Platforma Master1.pl umożliwia zakup samochodu w niecałe 15 minut i zamówienie dostawy bezpośrednio pod dom. W sieci kupujemy już ubrania, sprzęty elektroniczne czy zamawiamy jedzenie. Przyszedł więc czas na kupowanie aut on-line.Master1.pl to platforma internetowa oraz sieć sprzedaży należąca do Grupy Masterlease. To pierwsza w Polsce strona, na której możemy kupić auto w 100% przez internet, bez konieczności spotkania ze sprzedawcą w salonie. Cały proces zamówienia odbywa się w kilku krokach podczas wypełniania formularza. Co ciekawe, możemy kupić nie tylko auto nowe, ale także używane. Dodatkowym plusem jest możliwość korzystnego sfinansowania zakupu w formie abonamentu, leasingu lub za gotówkę.Jak to działa?Samochody widoczne w serwisie online znajdują się w salonach Master1.pl, dzięki czemu są dostępne od ręki. Oferty można przeszukiwać według klucza modeli, marek lub rodzajów i mocy silnika, a także wysokości miesięcznej raty. Po dokonaniu wyboru należy wypełnić formalności, podając m.in. dane osobowe oraz podstawowe informacje o zarobkach. Umowa generowana jest w kilka minut. Możemy także zamówić auto z dostawą do domu, w myśl zasady door-to-door. Prawo konsumenckie gwarantuje, że kupując jakikolwiek artykuł przez internet, nabywca ma 14 dni na zwrot bez konieczności podawania przyczyny. Tak samo jest w tym przypadku. Kupione auto możemy zwrócić w ciągu dwóch tygodni.
pierwszy lepszy z brzegu https://www.master1.pl