Witam
22.02.17 Nabyłem VW Bora i w ten sam dzień była pierwsza rejestracja w polsce i potem udałem się do ubezpieczyciela nabyć OC
Liczyłem że sam dostane kiepską ofertę bo mój wiek jeszcze daje zwyżke za młodego kierowce ale po przeliczeniu agentka w biurze policzyła mi ubezpieczenie za kwotę 1320 zł na 2 raty więc zgodziłem się i wpłaciłem u niej tą 1-szą ratę.
Dzisiaj odebrałem list z PZU który nadany został 23.03.17
W liście były zawarte dokumenty na nową polisę, gdzie stwierdzili, że po przeliczeniu ponownie OC na moją osobę wychodzi całkowita opłata
2600 zł 
Gdy podpisywałem pierwszą umowę na ubezpieczenie "OC" na ten samochód, to mimo że zdecydowałem się sam go ubezpieczać nikt nie wspomniał mi o takim zjawisku
Boję się tylko że coś w tych papierkach mogła być taka adnotacja jak podpisywałem i pewnie to było jakimś małym druczkiem czy coś a mimo tego agent mnie o tym nie poinformował.
Czy można prosić o wypowiedź jakiegoś eksperta w tym temacie ?
Jeżeli się nic nie da zrobić to muszę natychmiast przerejestrować(dodać współwłaściciela do samochodu i do OC) bo nie widzi mi się tyle płacić, bynajmniej nie teraz gdy nikt mi nie dał takiej informacji na początku.
pozdrawiam