Autor Wątek: UBEZPIECZENIE OC - nieprawidłowości  (Przeczytany 2046 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sachs

• :: StartLine
  • VW: Bora
  • Silnik: 2.0
  • Kod: APK
  • Napęd: FWD
  • Rej: Żywiec
UBEZPIECZENIE OC - nieprawidłowości
« dnia: 28 - Marca - 2017 - 17:47:48 »
Witam

22.02.17 Nabyłem VW Bora i w ten sam dzień była pierwsza rejestracja w polsce i potem udałem się do ubezpieczyciela nabyć OC
Liczyłem że sam dostane kiepską ofertę bo mój wiek jeszcze daje zwyżke za młodego kierowce ale po przeliczeniu agentka w biurze policzyła mi ubezpieczenie za kwotę 1320 zł na 2 raty więc zgodziłem się i wpłaciłem u niej tą 1-szą ratę.

Dzisiaj odebrałem list z PZU który nadany został 23.03.17
W liście były zawarte dokumenty na nową polisę, gdzie stwierdzili, że po przeliczeniu ponownie OC na moją osobę wychodzi całkowita opłata 2600 zł  :o

Gdy podpisywałem pierwszą umowę na ubezpieczenie "OC" na ten samochód, to mimo że zdecydowałem się sam go ubezpieczać nikt nie wspomniał mi o takim zjawisku
Boję się tylko że coś w tych papierkach mogła być taka adnotacja jak podpisywałem i pewnie to było jakimś małym druczkiem czy coś a mimo tego agent mnie o tym nie poinformował.

Czy można prosić o wypowiedź jakiegoś eksperta w tym temacie ?
Jeżeli się nic nie da zrobić to muszę natychmiast przerejestrować(dodać współwłaściciela do samochodu i do OC) bo nie widzi mi się tyle płacić, bynajmniej nie teraz gdy nikt mi nie dał takiej informacji na początku.

pozdrawiam

Offline andrew7800

• Clubowicz
  • VW: Sharan I 2FL
  • Model: Minivan
  • Silnik: 2.0 TDI-PD
  • Kod: BRT
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT
  • Rej: BKL
Odp: UBEZPIECZENIE OC - nieprawidłowości
« Odpowiedź #1 dnia: 29 - Marca - 2017 - 22:43:04 »
Uważam że agent mógł naciągnąć Ciebie na polisę a wiedział że będzie potem inaczej. Ubezpieczałem swoje pojazdy i byłem też przy ubezpieczeniu znajomych i wiem że agent wie czy przyjdzie inna kwota niż nam naliczył. Nie wiem co na to odpowiedzą inni ale w momencie wyceniania polisy dla klienta u różnych agentów informowali że z takich czy innych przyczyn mimo ich wyliczenia może przyjść podwyżka ale nie musi.
W Twoim wypadku chyba najlepiej mieć współwłaściciela z pełnymi zniżkami i z jego zniżki agent wyliczy cenę końcową do zapłaty. 2600 zł za OC to porażka. Ja OC+AC + dodatki- tyle nie płacę w PZU rocznie.

Offline Sachs

« Odpowiedź #2 dnia: 29 - Marca - 2017 - 23:02:31 »
Parszywe skur.... a pytałem czy na pewno taka składka dla mnie samego , "tak proszę pana itp"
Eh no to nie pozostaje spisać darowizny z bratem i potem nowe ubezpieczenie z nim ?
Bo innej praktyki w tym przypadku chyba nie ma ?

Offline andrew7800

• Clubowicz
  • VW: Sharan I 2FL
  • Model: Minivan
  • Silnik: 2.0 TDI-PD
  • Kod: BRT
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT
  • Rej: BKL
« Odpowiedź #3 dnia: 29 - Marca - 2017 - 23:10:06 »
Tak od razu bym brzydko nie nazywał tego agenta tylko to wyjaśnił z nim dla czego postąpił tak a nie inaczej.
Najważniejsze jest znać całą prawdę choćby była najgorsza. Przynajmniej ja tak uważam.
Napisz na priva do naszych kolegów od ubezpieczeń może coś podpowiedzą.
Rozumiem że pracując w tej branży nie zawsze wolno im na forum o wszystkim mówić ale może na PW pomogą ::) :question:

Offline Mecenas

• :: ComfortLine
  • VW: Golf IV
  • Wersja: Pacific
  • Silnik: 1.9 TDI-PD
  • Kod: AXR
  • Moc: 100 KM
  • Rej: LTM
« Odpowiedź #4 dnia: 30 - Marca - 2017 - 20:09:12 »
Normalna rzecz, agenci naciągają ubezpieczenia a później płacz ze przychodzi dopłata do ubezpieczenia :)
Polecam dopisać współwłaściciela i zmienić agenta.
Ubezpieczenia - dla forumowiczów dodatkowe zniżki.
Pomoc przy ubezpieczeniach.

Offline Sachs

« Odpowiedź #5 dnia: 30 - Marca - 2017 - 20:55:01 »
No tak, a od początku mi się to podejrzane wydawało czemu tak sam mam tanią składkę heh a ja dalej brnąłem...
dziś miałem urwanie głowy w pracy dlatego nic nie załatwiłem ale jutro chyba od razu drukuje wnioski rano na zrobienie współwłaściciela i nowe ubezpieczenie OC, bądź przekształcenie aktualnego na takiej zasadzie w co raczej wątpię bo oni w takim przypadku też sporo zapewne tracą.

Tagi wątku: Ubezpieczenie