0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Masz system oparty o ABS (ew. może coś nie tak z ustawieniami oprogramowania samochodu). W wersji z pomiarem ciśnienia miałbyś możliwość wyboru pełnego lub częściowego załadowania (wliczając ciśnienie komfortowe). Nie wiem jak wyglądają standardowe wentyle, te z czujnikami są dość sztywne z srebrnymi plastikowymi kapturkami.
Jedyny problem - trochę trzeba wiedzieć czego się szuka, ale to pewnie kwestia wprawy.
Przydatne jak doposażasz auta w różne ficzery (zazwyczaj nie oplaca sie kupowac wiekszosci wyposazenia przy zamawianiu auta bo duzo taniej wyjdzie dolozenie)
Asystenta martwego pola (System Side Assist Plus) również wziąłem bo zależało mi na nim a nie wyobrażałem sobie kupowania obudów do lusterek, ciągnięcia przewodów (no chyba ze wiązka już jest w lusterku) nie mówiąc o czujnikach po bokach zderzaka
Rozumiem, że jak się ma elektr. klapę lub asystenta martwego pola to wiązka już jest i można się w nią wpiąć bez konieczności ciągnięcia kabli?
Asystenta martwego pola (System Side Assist Plus) również wziąłem bo zależało mi na nim a nie wyobrażałem sobie kupowania obudów do lusterek, ciągnięcia przewodów (no chyba ze wiązka już jest w lusterku) nie mówiąc o czujnikach po bokach zderzaka. No i Side assist Plus był razem z asystentem jazdy w korku.
tylko trzeba wiedzieć co sie z czym łączy i co warto wziąć aby ułatwić sobie (lub w ogóle umożliwić) dołożenie kolejnych rzeczy. Ja tej wiedzy niestety nie posiadałem i zamawiałem rzeczy które wg mnie trudno byłoby dołożyć.
System Easy Open / Easy Close - dla Pakietu Premium kosztuje 1440. Ciężko powiedzieć czy to dużo czy mało ale jak widać ułatwia montaż np TPMS.
Oczywiście w Allspace z trzecim rzędem siedzeń byłoby to niemożliwe
TPMS można dołożyć również w trakcie eksploatacji (konstrukcja w TIGu jest banalnie prosta, opiera sie na 4 czujnikach w kołach, anteny odbiorczej w zderzaku i 4 kabelkach gdzie 2 ida do Gatewaya a reszta to zasilanie )