0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ś czasu zastanawiam się gdzie optymalnie przy radiu DM podpiąć ewentualnie opcjonalnego CarStick'a z modemem LTE.
Teraz rozważam Huawei CarFi i wpięcie w bagażniku po prawej.
Teraz szukam po szufladach, bo gdzieś miałem modem USB...
Jedyne rozwiązanie które na razie mi się podoba i wydaje się bezobsługowe, to modem USB z wbudowaną funkcją rutera WiFi wpięty przez przejściówkę do gniazda zapalniczki w bagażniku (sam modem poprzez kabel można położyć nawet za siedzeniami czy nawet pod podłogą bagażnika). Wtedy po każdym odpaleniu auta kilka sekund później pojawi się sieć WiFi do której podłączy się radio DM do internetu + ewentualnie inne urządzenie jeśli ktoś potrzebuje, np. tablet dziecka itp.
Podstawowa zaleta że ma swój akumulator, więc nawet jeżeli go podłączymy do zasilania w samochodzie, a ono nie będzie działało to urządzenia cały czas będzie w stanie czuwania - nawet to 200h.
Nie jestem pewien czy z trybu czuwania wybudzi się samoczynnie. W sensie, jeśli pójdzie w sleep to spodziewam się wyłączonego nadajnika.Kolejna sprawa, pamiętaj że latem samochód nagrzewa się we wnętrzu do wysokich temperatur. Zimą znów w samochodzie będą niskie temperatury - nawet jeśli w nocy garażujesz, to narażasz baterię na skoki temperatury w ciągu dnia.Osobiście nie jestem przekonany do pozostawiania takich urządzeń w środku i do tego włączonych.
Kabe kupiłeś i testowałeś jakieś rozwiązanie? Jeśli ktoś już podłączał w bagażniku taki modem to mógłby napisać gdzie, co i za ile kupił (cały komplet)?
Wpiąłem na stałe do gniazda w bagażniku.
W którym miejscu w bagażniku masz port? Pytam, ponieważ nie zauważyłem nic poza zapalniczką po prawej ... lub w DM nie ma USB w bagażniku (wiem, że masz DP).
Nie ma usb w bagażniku.
Smart connect
Mam sony z2, ustawiłem sobie Smart connect tak, że przy włączeniu samochodu i samoistnym połączeniu bluetooth telefon odpala tethering - wygodne, nie trzeba samemu włączać w telefonie.
A co kiedy chcę być off-line dla świata, ale online dla usług w samochodzie?
Coś takiego tylko do Samsunga na Androida ??? Znacie??? Macie ??? Używacie ???