Siema forum,jestem kompletnie zielony jesli chodzi o felgi do Tiguana i chyba ogolnie. Tzn wiem co mi sie podoba a co nie Dla kontekstu, we wczesniejszych autach mialem rozmiar felg taki ze podmienialem opony.We wrzesniu tego roku odebralem tiguana na 19 Sebringach z pakietu rline, z nadchodzaca zima i brakiem doswiadczenia zastanawiam sie nad:zejsciem do 17 (czy to w ogole ma sens)jesli tak, to jaki FABRYCZNY jest rozmiar felg z wszystkimi jego parametrami (et rozstaw itp itd)Wiem z doswiadczenia ze czeste przezucanie opon na feldze konczy sie ich uszkodzeniem predzej czy pozniej. Dlatego tez zastanawiam sie nad zakupem 17.Zanim ktos mi wyskoczy z wyszukiwarka itp to odpowiem ze przeczytalem caly ten watek i wciaz nie jestem w 100% doszkolony, poniewaz pojawiaja sie rozne rozmiary. Tzn. wiem ze szerokosc felgi wplywa bezposrednio na szerokosc opony i jej profil ale bardziej zastanawiam sie czy moge kupic do swojego tiguana takie oto felgi:allegro.pl/oferta/nowe-oryginalne-alufelgi-vw-17-tiguan-grafit-9379538383Sprzedawca zapewnia ze tak. W instrukcji do auta nie znalazlem zas informacji nt tego jakie konkretnie powinny byc felgi natomiast ze szerokosc felgi gdzies tam byla wspomniana (chyba przy lancuchach) 7,5?Lubie konkrety i fabryczne rozwiazania wiec chcialbym uzyskac gdzies informacji pod tym katem felga X rozmiar X Z Y.Z gory dzieki za odpowiedzi.Jakby ktos mogl tez jeszcze polecic jakas alternatywe do allegro gdzie kupie "fabryczne" felgi i nie w salonie bo tam wyrzygali mi taka cena ze stwierdzilem ze to rozboj w bialy dzien to bede wdzieczny.
Uważam że wygląda super
To jest zawsze rzecz subiektywna, najwazniejsze że ci się podobają17 do Tiga II to zdecydowanie za małe koło, minimum 18. Wiem, to również kwestia subiektywna
Czy ktoś znaj jakikolwiek przypadek problemów z używaniem niehomologowanych rozmiarów?