Autor Wątek: APP CONNECT - akywacja - Composition Media, Composition Colour, Discover Media ?  (Przeczytany 69027 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tig357

• :: TrendLine
  • VW: Tiguan II
  • Wersja: Highline
  • Silnik: 1.4 TSI
  • Moc: 150 KM
  • Napęd: FWD
Odp: APP CONNECT - akywacja - Composition Media, Composition Colour, Discover Media ?
« Odpowiedź #25 dnia: 10 - Kwietnia - 2017 - 20:03:25 »
Ja w samochodzie testowym, sprawdzałem Android Auto i z HTC One (m7) działało bez problemu ale już z Vernee Thor nie chciało.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline Kabe

• :: ComfortLine
  • Silnik: 1.4 TSI ACT
  • Kod: CZEA
  • Rej: WE
Odp: APP CONNECT - akywacja - Composition Media, Composition Colour, Discover Media ?
« Odpowiedź #26 dnia: 10 - Kwietnia - 2017 - 21:16:54 »
U mnie działa DM z LG G5 oraz z LG G2 (G2 to stary telefon i chwilę trwa zanim wyświetli obraz na ekranie auta, widać że szybkość telefonu mocno spowalnia ten proces).
Przypominam, że do telefonu trzeba doinstalować samemu aplikację Android Auto spoza sklepu Google, bez tego nie zadziała.

Offline Pro_Tre

• Skrzynia: DSG
« Odpowiedź #27 dnia: 11 - Kwietnia - 2017 - 20:26:16 »
Robi się ciekawie, mam Discovery Media i App-Connect (zamówione razem z autem) i pomimo kilku prób nie zadziało ani android auto, ani też apple car-play.
Fakt, że spędziłem może pół godziny z tematem i może nie wszystko o tym wiem.
Coś mi w głowie świta, że trzeba było brać DAB+ zamiast App-Connect.

Ma ktoś może działające App-Connect? Z jakim aparatem i wersją androida?
A zainstalowałeś spytam z ciekawości AndroidAuto na telefonie?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.projection.gearhead&hl=en

U mnie działa bez problem z DM i APP Connect zamówionym przy zakupie na kilku telefonach, wszystkie Samsung

Offline D4r3k_40

• Silnik: 2.0 TSI
  • Moc: 180 KM
  • Rej: GS
« Odpowiedź #28 dnia: 03 - Lipca - 2017 - 23:02:12 »
Próbowałem uruchomić APP-CONNECT i nic z tego mi nie wyszło.
Mam telefon Samsung 6 Edge i zainstalowałem w telefonie Car Mode.
W telefonie widać ikony, a w DM nie.
System pisze że muszę zainstalować Car Mode i tak w kółko.
Czy ma ktoś doświadczenie jak to ustrojstwo ruszyć?
Jaki program zainstalować żeby to ruszyło? Z góry dzięki za pomoc.

Discover Media i APP-Connect zamówione z samochodem.

Offline Kabe

« Odpowiedź #29 dnia: 04 - Lipca - 2017 - 00:11:43 »
zainstalowałem w telefonie Car Mode
Car Mode jest do MirrorLink, rozumiem że próbujesz właśnie uruchomić MirrorLink (sprawdź czy w ustawieniach telefonu masz włączone MirrorLink, jest to gdzieś głęboko w ustawieniach u mnie w S8 pod połączenia/więcej ustawień połączenia).
Do Android Auto trzeba zainstalować analogicznie apkę Android Auto.

Offline D4r3k_40

« Odpowiedź #30 dnia: 04 - Lipca - 2017 - 11:48:29 »
Tak, chodzi mi o MirrorLink, miałem włączony i za każdym razem kazał mi zainstalować MirrorLink.
Coś jest nie tak!!

Offline arekp

• Moc: ?? KM
  • Skrzynia: MT
« Odpowiedź #31 dnia: 04 - Lipca - 2017 - 23:37:42 »
Nie wiem czy reinstalacja Androida coś pomoże, ale zacznij od pełnego restartu urządzenia.
Kolejna kwestia to czy jesteś podłączony kablem.

Offline D4r3k_40

« Odpowiedź #32 dnia: 04 - Lipca - 2017 - 23:49:14 »
Od czegoś trzeba zacząć. Oczywiście jestem podłączony kablem.

Offline omen

• Rej: WT
« Odpowiedź #33 dnia: 05 - Lipca - 2017 - 00:32:16 »
Kabel też ma znaczenie.
Mam jeden oryginalny (od samsunga) ale już zmęczony, na którym telefon nie ładuję się w trybie fast charge.
Pomijam kable noname (mam w pracy taki jeden wynalazek no bo przecież kabel to kabel) na którym nawet zgrywanie danych trwa dłużej niż na oryginalnym/porządnym.

Po zmianie kabla wszystko pięknie działa.

Nie wiem czy to ma wpływ na app connect ale jak pożyczyłem kabel do testów  (swojego zapomniałem) to sprzedawca był zdziwiony że nie działa a wcześniej jego tel się łączył. Wiec może być coś na rzeczy.

Ja na dniach będę zamawiał i obecnie mam wybraną opcję Car-Net: App connect. Po tym co czytam trochę obawiam się czy to będą dobrze wydane pieniądze (820 pln) ale nie chce pozbawiać się opcji podłaczenia w ten sposób telefonu.
Jest kilka opcji na wymuszenie działania widoku telefonu na ekranie samochodu (bez grzebania w oprogramowaniu). Wszystkie sposoby wykorzystują bład oprogramowania wyrzucający poza konkretną apkę co powoduje że apka się wykrzacza ale.... nagle pojawia sie widok pulpitu telefonu 1:1 z dostępem do wszystkich aplikacji :D

Np instalowanie na samsungu apki od LG - na youtube jest troche tutoriali.

W adndroid auto też da się (z tego co pamiętam) wyjść poza te kilka aplikacji dostępnych w trybie tego uproszczonego telefonu. Mnie kiedyś wyrzuciło i nagle mogłem pisać na klawiaturze zamiast dyktować - sprawa do obczajenia przy dłuższym posoedzeniu z telefonem - mam nadzieję.

Wiem ze to działa ale czy na 100% tak jak chce to chyba przekonam sie dopiero jak wydam te 820 pln i będę miał już tiga w garażu ;>

Offline kucyk

• Silnik: 2.0 TDI
« Odpowiedź #34 dnia: 24 - Lipca - 2017 - 08:20:02 »
Jak ktoś ma ochotę pooglądać filmiki z YouTube na ekranie Discovery Media / Pro, to jest glitch, który na to pozwala.
Wystarczy link do filmiku, wysłać do siebie samego i odtworzyć film w aplikacji iMessage na telefonie.
Działa na iOS 10.3.2.

Podziękował: Pro_Tre

Offline Robert_em

• Rej: SC
« Odpowiedź #35 dnia: 24 - Lipca - 2017 - 16:13:01 »
Dzięki za info!  :bry:

Sprawdzone - działa również w trakcie jazdy i na postoju bez zapłonu.  :thumbup:

A że zabieram wkrótce Tigiem rodzinkę do Chorwacji - przyda się na pewno!

Offline topic75

• Kod: CZPA
  • Rej: SZ
« Odpowiedź #36 dnia: 25 - Lipca - 2017 - 07:16:52 »
To Apple dało ciała, błąd co może mieć swoje konsekwencje. Dobrze że już to naprawili. W czasie jazdy? Jak dla mnie, to trochę niebezpiecznie.

Offline Robert_em

• Rej: SC
« Odpowiedź #37 dnia: 25 - Lipca - 2017 - 09:11:02 »
To Apple dało ciała, błąd co może mieć swoje konsekwencje. Dobrze że już to naprawili. W czasie jazdy? Jak dla mnie, to trochę niebezpiecznie.
Co to znaczy, że dobrze że już naprawili?
A co do używania w trakcie jazdy - każdy ma swój rozum i warto się nim posługiwać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline topic75

• Kod: CZPA
  • Rej: SZ
« Odpowiedź #38 dnia: 25 - Lipca - 2017 - 09:33:55 »
Wersja 10.3.3 jest już bez tego błędu. Z tym rozumem to mnie rozbawiłeś  :thumbup:

Offline kucyk

« Odpowiedź #39 dnia: 25 - Lipca - 2017 - 09:35:37 »
@topic75  dzięki za info :thumbup:
W takim razie zaoszczędzę sobie apdejtowania tym razem :)

Offline romek

« Odpowiedź #40 dnia: 27 - Lipca - 2017 - 15:13:28 »
Mam RM2018, Composition Media + dodany w fabryce App-Connect. Niestety USB tylko jedno, choć obecny konfigurator dodaje automatycznie opcję na 2 USB. Miałem duży kłopot aby połączyć mój telefon, który ma USB-C. Wypróbowałem wiele kabelków, przejściówek... W końcu zadziałało przez huba USB2.0! Wyraźnie soft jest niedostosowany do nowych telefonów.
Niestety AA rozłącza się sporadycznie po kilku, kilkunastu minutach. I trzeba poklikać na tablecie żeby przywrócić.
Na innych, starszych telefonach łączyło od razu, ale nie sprawdzałem stabilności na trasie.

Nie działa też przycisk obsługi głosowej na kierownicy bo nie mam wykupionej opcji obsługi głosowej. 850zł za tą opcję to gruba przesada. Obsługa głosowa z ikonki mikrofonu AA działa OK.
(wersja sprzętu 721, oprogramowanie 0842).

Offline Kabe

« Odpowiedź #41 dnia: 27 - Lipca - 2017 - 15:31:41 »
2 razy czytałem i nie widzę pytania. Rozumem że czysto informacyjnie napisałeś ...

Offline romek

« Odpowiedź #42 dnia: 27 - Lipca - 2017 - 15:45:16 »
Tak, informacyjnie... Osoby powyżej zastanawiają się nad dokupieniem App-Connect.
Chciałem opisać swoje pierwsze wrażenia z jeszcze "świeżym" RM2018 Composition Media.

Offline Kabe

« Odpowiedź #43 dnia: 27 - Lipca - 2017 - 15:56:19 »
Ja mam DM, a auto z RM2017 i AA bez problemu działa z 2 telefonami na USB-C: Samsung S8 i LG G5.
Nie łączył bym Twojego problemu ze stykim USB-C a raczej z konkretną wersją softu na konkretnym telefonie.
Ja z AA jestem bardzo zadowolony i od początku używam bez jakichkolwiek problemów. 

Offline arekp

• Moc: ?? KM
« Odpowiedź #44 dnia: 27 - Lipca - 2017 - 17:53:47 »
Nie działa też przycisk obsługi głosowej na kierownicy bo nie mam wykupionej opcji obsługi głosowej.

Przytrzymaj dłużej, włączy się asystent od Google - o ile aktywny w urządzeniu.

Również Twoich problemów nie traktował bym jako powodów do rezygnacji z opcji, wynikają raczej z posiadanego urządzenia niż systemu w samochodzie.

Podziękował: romek

Offline romek

« Odpowiedź #45 dnia: 27 - Lipca - 2017 - 18:13:49 »
Cytat: romek w Dzisiaj o 15:13:28
Nie działa też przycisk obsługi głosowej na kierownicy bo nie mam wykupionej opcji obsługi głosowej.

Przytrzymaj dłużej, włączy się asystent od Google - o ile aktywny w urządzeniu.

Również Twoich problemów nie traktował bym jako powodów do rezygnacji z opcji, wynikają raczej z posiadanego urządzenia niż systemu w samochodzie.
Faktycznie, trzeba przytrzymać i działa.

Świadomie zrezygnowałem z wbudowanej nawigacji. Nawet pomimo obecnych niedogodności w moim przypadku (podłączanie przez huba i sporadyczne rozłączanie) cieszę się, że kupiłem App-Connect.

Offline Kabe

« Odpowiedź #46 dnia: 27 - Lipca - 2017 - 20:47:57 »
Nawet pomimo obecnych niedogodności w moim przypadku (podłączanie przez huba i sporadyczne rozłączanie) cieszę się, że kupiłem App-Connect.
ale ja nie rozumiem po co hub? to jakiś problem z kablem lub telefonem. A sprawdzałeś inny telefon?

Offline romek

« Odpowiedź #47 dnia: 27 - Lipca - 2017 - 23:51:17 »
ale ja nie rozumiem po co hub? to jakiś problem z kablem lub telefonem. A sprawdzałeś inny telefon?
2 telefony: moto g (stock rom + root), xiaomi redmi note 3pro (aosp 7.1.2 + root) działają na każdym kabelku micro USB jaki mam. Trzeci telefon LeEco Pro 3 (aosp 7.1.2 albo też stock rom) ma USB-C. Testowany na oryginalnym kablu i 'sprężynce' z Allegro za 10pln oraz kilku kablach micro USB + adapter microUSB-USB-C. Nie gada i już. Podłączam przez hub USB2.0 i od razu działa i to z każdym kablem z którym nie chce działać bez huba.
Czyli hub jest mi potrzebny żeby spowolnić komunikację.
Wiem, mogę kupić S8 i nie zawracać...  :P

Offline Kabe

« Odpowiedź #48 dnia: 28 - Lipca - 2017 - 00:00:51 »
Trochę masz wynalazki to fakt :-)
Mnie się wydaje że to jednak jakiś problem z poprawną obsługą portu lub trybu USB w tym LeEco Pro, nie wiem co to nawet ...

Offline E65

• Rej: SBL
« Odpowiedź #49 dnia: 28 - Lipca - 2017 - 18:35:20 »
Czy ktoś po odbiorze odmawiał app_connect?

Tagi wątku: