Bardzo tanio ale Jet, to stacja paliw ruskiego agresora, a ruskie bandziory robią wszystko, żeby "podlizać się" niską ceną, zwykłym obywatelom Unii Sam tankuję auto firmowe w DE na Jet ale gdybym miał na to wpływ.....
Z tego co wyczytałem to właścicielem jetta jest firma z USA. Która wykupia kiedyś właśnie aktywa od ruskich.
377 Tankstellen in Belgien, Luxemburg, Tschechien, Ungarn, Polen, der Slowakei und Finnland wurden im Dezember 2006 vom russischen Ölkonzern Lukoil übernommen. ConocoPhillips erhielt im Gegenzug eine Beteiligung von 20 % an Lukoil, die bis zum Jahr 2012 sukzessive wieder veräußert wurde. Das Umflaggen der Jet-Tankstellen auf den Namen Lukoil erfolgte bis 2009, sodass der Markenname JET in diesen Ländern aus dem Straßenbild verschwand.
377 Stacje benzynowe w Belgii, Luksemburgu, Czechach, Węgrzech, Polsce, Słowacji i Finlandii zostały przejęte przez rosyjską firmę naftową Lukoil w grudniu 2006 roku. W zamian ConocoPhillips otrzymał udział 20% w Lukoil, który został następnie sprzedany do 2012 r. Nazwa stacji benzynowych Jet, została przemianowana na Lukoil do 2009 roku, tak że marka Jet zniknęła z rynku w tych krajach.
Nie siej dezinformacji, bo ruskie trolle będą triumfować Odkąd sięgam pamięcią, to stacje Jet w Europie należały do ruskiego Lukoil: pl.wikipedia.org/wiki/Jet_(sieć_stacji_paliw)W Polsce na początku przez parę lat występowały pod nazwą Jet a później ruscy przemianowały JET na Lukoil i po tej zmianie musieli wyrywać z Polski.Link z niemieckiej Wikipedii: https://de.wikipedia.org/wiki/Jet_(Tankstelle)I ciekawy ustęp:i tłumaczenie z Googla:Do tej pory byłem niemal w 100% pewny, że te niemieckie JET należą do ruskich Przyznaję się bez bicia, że byłem w błędzie
PS. jak ktoś ma zastrzeżenia do "zielonego zboczenia" to niech się np. zastanowi czym Polacy będą wkrótce palić w piecach??? Oczywiście w długim okresie można mieć piękne plany, ale trzeba wielu lat by to zrealizować, a w międzyczasie nie warto strzelać sobie w *oba* kolana (węglowodory & elektroenergetyka)...
ponoc juz jest ponad 8zł za PB
A ja od ponad tygodnia zwlekałem z zatankowaniem pełnego baku ON Dynamic a teraz z całą pewnością wydam z 15-20 zł więcej
Ceny na stacjach na których zazwyczaj tankuję z przed 4 dni w mojej OKolicy:Lotos Optima7.07 - ON7.27 - ON Dynamic7.50 - PB 95Pieprzyk7.05 - ON7.57 - PB 95
Podobno Orlen ma już dopasowane wyświetlacze na 1 z przodu.
Tylko jak na dystrybutorach ustawią cenę?
To kwestia oprogramowania, wpisują odpowiedniego softa albo już mają dostosowanego aby wyświetlał odpowiednią ilość cyfr.