zastanawiam się tylko czy są przesłanki do stosowania Liqui Moly - Oil Additiv poza lepszym samopoczuciem?
Liqui Moly - Oil Additiv (300ml) - zwiększa lepkość oleju i minimalizuje jego zużycie
Chcesz wlać 5W40 a potem zwiększyć jego lepkość, trochę to się kłóci,
Mam tylko nadzieję że płukanki były stosowane od zawsze bo jeśli raptem przy 400 tys zastosuje się taką płukankę to silnik może się jeszcze bardziej rozszczelnić
polecam zobaczyć np. temat BMW który od nowości jeździł według zaleceń /norm producenta
Jak jeździłeś wiele lat bez wymiany oleju to miałeś syf, zresztą sam się tym chwaliłeś
Miałem przyjemność w swoim życiu reanimować pojazd ( więcej niż jeden) po zastosowaniu płukanki ( naturalnie nie był to mój wóz bo nikt nie jest w stanie namówić mnie na zastosowanie płukanki)
to powinien pomyśleć że oprócz tego co wypłucze z wnętrza silnika wypłucze również z filtra oleju
Z filtra nie można nic wypłukac chyba ze sie rozleci.
Tego typu zachęcanie do zaprzestania dyskusji jest jak najbardziej niezgodne z regulaminem forum. Jako moderator tym bardziej powinieneś dawać przykład co do przestrzegania regulaminu nie wspominając o zachęcaniu do dyskusji a nie jej zaprzestaniu. Dziwna postawa działająca na szkodę forum.
Uważam że temat jest dość ciekawy i