A jak wyglądają końcówki stabilizatora? I same gumy . Pisałeś że wymienione . Ale można skontrolować, Sprawdź stan sprężyn , czy nie jest na dole pęknięta. Łożyska na kielichu gdzie montujesz amor .
Może usystematyzuję jaka była chronologia:
Wymiana sprężyn przód (Lesjofors) z powodu pęknięcia lewej
Wymiana amortyzatorów i łożysk przód (Bilstein)
Wymiana łączników stabilizatora przód (Meyle-HD)
Wymiana sworzni wahacza przód lewego i prawego (TRW)
Wymiana przegubu zewnętrznego przedniego lewego (Lobro)
Wymiana przegubu wewnętrznego przedniego lewego (SKP)
Wymiana przegubów wewn. i zewn. przednich prawych (Lobro i ATS)
Wymiana tylnych tulei wahaczy przednich P i L
Wymiana przednich tulei wahaczy przednich
Wymiana klocków hamulcowych przód (TRW)
Końcówki stabilizatora sprawdzane już ze 4 razy przez różnych ludzi

Pękniętą sprężynę miałem na początku więc mniej więcej wiem jaki to dźwięk, zresztą oglądałem przy wymianie klocków hamulcowych. Według mechanika któremu najbardziej ufam może być luz w obudowie przekładni kierowniczej - czy ktoś o czymś takim słyszał? Coś można z tym zrobić? Wszystko wydaje się działać dobrze więc wymiana nie wchodzi w grę.
Proszę aby nie cytować całych wypowiedzi poprzednika - aby się odnieść do czyjejś wypowiedzi, używamy
systemu wzmianek lub cytowanie selektywne. Dziękuję
Dodano: 29 - Marca - 2024 - 22:28:43
We czwartek byłem na diagnostyce w ASO: końcówka i drążek kierowniczy lewy do wymiany. Zobaczymy

Dodano: 30 - Marca - 2024 - 20:50:46
Dzisiaj znalazłem w końcu chwilę czasu i zszedłem pod auto. I zobaczyłem takie coś - przy wymianie sworznia wahacza zamontowano jakąś inną śrubę i dodatkowo chyba cięto coś szlifierką. Moje pytania do Was: czy ta odległość nie jest za mała? Czy to jest powód stukania metalicznego na bruku? Czy mechanik w ASO mógł pominąć tak ewidentną rzecz?
Dodano: 07 - Kwietnia - 2024 - 09:51:50
We czwartek wymienione: drążki kierownicze wraz z końcówkami oraz lewy sworzeń. Efekt? Auto lepiej się prowadzi, lepiej pokonuje nierówności przy większej prędkości natomiast telepanie na bruku nadal wyraźne...
Dźwięk pojawia się głównie gdy koło wpada w nierówność. Gdy nierówność jest wypukła zwykle dźwięku nie ma. Jakieś pomysły?
Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka