Ja wybrałbym plastikową z uwagi na walory wizualne (estetyczne), oczywiście to moja subiektywna ocena.
Też do tego tak podchodzę - jak mam to założyć, to musi wyglądać jak nowa lub prawie nowa.
Zakup każdej części z osobna od innego dostawcy, to raczej strzał w kolano, patrząc na ich koszta wysyłki - raczej odpada

Sprawa miała by się inaczej, gdybym potrzebował tylko jednej z tych części a nie prawie cały komplet.
Ostatni link - cena za samą podstawę raczej normalna a za całość dość niska ale też obudowa wygląda, jak po zatopionym w błocie aucie.
A najlepiej zatrzymać się przy szrotach i się rozejrzeć za całym kompletem, czasami można trafić za "psie" pieniądze a Tobie się przecież nie pali.
To prawda, ale wokół mnie w najbliższej okolicy, nie ma żadnego konkretnego szrotu a tylko taka bida z nędzą.
Mogę jutro podjechać na pobliski szrot i zapytać o cenę, jeśli by mieli w dobrej to mogę Ci wysłać paczkomatem.
Jak masz czas i jest blisko a do tego masz chęci, to głupio było by nie skorzystać

Tylko, jedna mała uwaga: celuję w sprawny nie połamany, czysty i nie porysowany - cena z przesyłką do 150 zł
Też mam wykupionego smarta, więc przesyłki powyżej 45 zł mam w gratisie