Witam wszystkich.
Jetta V 2009 2.0 TDI 140 km.
Wracając wieczorem poczułem szarpanie samochodu wpierw lekko a potem coraz gorzej aż w końcu samochód przeszedł w tryb awaryjny i jedzie max 50 km/h ale nie miałem daleko do domu to dojechałem sprawdziłem wszystkie płyny oleje itp i nic samochód stoi. 2 tygodnie przed była ta sama usterka i na komputerze diagnostycznym pokazało błąd „Nieregularna praca cylindra 1” no czyli wtrysk 1 mechanik przełożył chyba drugi wtrysk w miejsce pierwszego i zobaczył nieszczelną chłodniczke EGR która nie nadaje się do naprawy lecz do wymiany a to ze nie chciał mnie tak jakby naciągnąc na koszty to zaślepił zawór EGR przez co samochód trochę szybciej wstaje od dołu ale dużo wolniej się nagrzewa no ale wracając zaprowadziłem samochód do mechanika wczoraj i jest ten sam błąd wtrysku 1, mechanik wyklucza niesprawne wtryski ponieważ nadal wywala błąd w tym samym miejscu i pytanie do was czy ktoś miał może taki problem ? Mechanik mówił ze będzie patrzył wiązkę silnika do wtrysków ale jeśli nic nie wyjdzie to naprawde nie wiem co robić