Witam Witam nie zapomniałem o temacie
Autko wróciło od mechanika..... Sam je zabrałem, już piszę dlaczego
W poniedziałek o 17 oddałem auto do mechanika odkręcił osłonę dolną silnika i stwierdził że wszystko zalane olejem...
wyczyścił to jakimś szprajem >

i sprężonym powietrzem i powiedział że muszę pojeździć żeby widać było dokładnie z której strony cieknie... dogadaliśmy się że ja zostawie auto a on zrobi rundkę samochodem i będzie robił dalej
Wtorek dzwonie o 12 jeszcze nawet się nie przejechał i mówi że auto będzie zrobione na środę
środa godz 18 zajeżdżam a auto stoi na parkingu nie ruszone więc zabrałem
Pozytywne jest to że po wyczyszczeniu teraz mam pewność z którego węża cieknie mianowicie
z chłodnicy oleju wychodzą 4 węże dwa są zaprasowane ze śrubunkiem i właśnie z tego połączenia cieknie ale tylko jak się porządnie gazu doda olej zalała sterownik od wiatraków bo znajduje się obok i zrobiła się zwara. tylko czy sterownik poszedł czy zwarcie poszło gdzieś do góry np na czujnik temperatury?
dziś szukam nowego mechanika lub rozważam zamówienie części ale nie wiem dokąd idzie ten wąż bo tu z przodu dał bym sobie rade go odkręcić ale gdzie on idzie to nie wiem.
* co ciekawe wiatraki to odrębny problem bo olej nie przewodzi prądu hahahahahahahahah tak powiedział pierwszy mechanik
oraz wycenił likwidację wycieku na 400 euro
Dodano: 16 - Kwietnia - 2015 - 08:28:17
Na tym ostatnim zdjęciu widać jak by ten wąż przykręcony był do skrzyni... ciekawe ma ktoś idee jak do tego się zabrać oraz na co uważać przy naprawie bo zbliża się wekeend i może sobota by mi wystarczyła na naprawę
Dodano: 16 - Kwietnia - 2015 - 09:44:57
I znalazłem troszkę czasu poświęciłem i teraz wszystko jasne na naszej klubowej stronie jest dostępny link do ETKI
a tam znalazłem ale gdzie w dziale skrzynia biegów bo jest to chłodnica oleju skrzyni
Znalazłem jak to jest przykręcone i również nr. części
Będę działał sam tak zdecydowałem tylko nie wiem ciągnąć temat i pisać co ile kosztuje i np . fotki z naprawy?
Jak znajdzie się chętny to wrzucę