Moje jazdy to 90 % autostrada w Szwajcarii . Prędkość ok 120 km przez minimum 30 minut. W pozostałych 10% jest autostrada
Jaki w tedy auto miało przebieg?
U ciebie 0,9 i
Ja mam 0,7l i 84tyś,
U ciebie 0,9 i 150tyś?
W którym miejscu widzisz taką wartość?
Odniosę się do tematu skrzyni jeszcze. Przeprogramowanie jej też będzie miało wpływ na dpf.
Z twoim dpf i stylem jazdy ( mam na myśli odcinki z jaką prędkością ją pokonujesz ) jest wszystko ok . Wypala się często bo inaczej nie ma warunków na to. Zaczął bym się martwić jak by tego nie robił.
No przecież wkleiłeś zdjęcie i jest 0,9
nie można pomiędzy 0,13l - 130g stawiać znaku równościMoje wyniki wyglądały najczęściej tak jak na foto, jazda mieszana z przewagą lokalnych tras ale nie autostrad i dróg ekspresowych:
Z całym szacunkiem ale z matematyką chyba jesteś na bakier
Ale o co Ci chodzi? Wkleiłeś zdjęcie Twojego auta, gdzie masz wartość 0,9l i piszesz że o,1l odpowiada za około 15-20 tyś, wychodziło by że masz 170tyś przy twoim stylu jazdy strasy wypalanie DPF
@RCD spójrz proszę dobrze na zdjęcie. Jak pisałem wyżej jest wartość 0.09l a nie 0.9l jest różnica prawda ? Gesendet von meinem SM-S908B mit Tapatalk
Nie, no nie wytrzymam!
Przecież wszystko jasno napisałem i wyjaśniłem.
Ja 84 tyś Ty 180 prawie, kol przy 0,09 nie mógł mieć 150tyś czy według tego co podał że 0,01 odpowiada za 15-20 tyś, więc około 170tyś przy jego trybie jazdy
@pretor gdzieś czytałem że ma 210 tys km i 0,175l (175ml) popiołu
O 175ml (stan zapełnionego w 100% DPF) pisał kolega @tomkasz w nawiązaniu do mojego poziomu 150ml
Powoli zaczynam się zastanawiać, czy u mnie jest jeszcze filtr DPF czy tylko sama puszka