0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Golf V Plus - światło mijaniaWitam wszystkich,Jestem posiadaczem Golfa Plus od niedawna, i tak jak opisano wyżej miałem z nim podobne problemy.1. Nie świeciło lewe światło mijania.2.Nie zsynchronizowane były reflektory świateł drogowych z reflektorami świateł mijania. Każda lampa świeciła w innym kierunku.Udałem się do stacji diagnostycznych, kilku po kolei, i tu "zonk" nikt mi nie potrafił usunąć mi tych usterek.Po przewertowaniu wielu różnych for internetowych nic ciekawego nie znalazłem, więc nauczony 42-letnim doświadczeniem za kierownicą różnych pojazdów, postanowiłem sam usunąć te usterki.I tak:- z uwagi na brak dojścia do lamp od wewnątrz zmuszony byłem je wymontować. Dwa górne wkręty odnajduje się bez problemu. Natomiast dolny wkręt znajduje się i jest do niego dojście po zdjęciu plastikowego odbojnika, obok spryskiwacza lamp i nie trzeba wcale zdejmować zderzaka, po wykręceniu wkręta,śrubokrętem krzyżakowym lampa wychodzi bez żadnego problemu.Po wyjęciu lamp okazało się iż lampy te mają następujące punkty regulacyjne:Reflektory świateł drogowych, po zdjęciu gumowej osłony żarówki, widać trzpień imbus 6mm do regulacji reflektora w poziomie prawo-lewo.Reflektory świateł mijania, po zdjęciu plastikowej osłony żarówki i silniczka, na dole pod silniczkiem elektrycznym, głęboko jest ukryty trzpień imbus 6mm do regulacji reflektora w pionie góra-dół.Tymi dwoma imbusami synchronizuje się reflektory tak aby świeciły w jeden punkt dopiero potem ustawia się je razem pokrętłami do których jest dostęp z góry.Plastikowe gniazda na imbus lub elektrycznie.Jeśli chodzi o brak światła mijania lewego to w chwili kiedy miałem wymontowany reflektor, wtopiony w plastykowy pierścień mocowania żarówki metalowy styk przygrzałem lutownicą tak aby można go było ustawić na swoim miejscu, rozgiąłem trochę styki w oprawce żarówki i wszystko działa bez zarzutu.Naprawdę nie jest to żadna filozofia samemu można to naprawić
Pewnie trzeba reflektor wyjąc jak jest ciasno.
ak jak pisałem silniczki regulacji powinny być wymienne bez rozklejania lamp, może koledze po prostu coś umyka