Autor Wątek: FOTELE - wymiary fotela kierowcy  (Przeczytany 3150 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline heavy100s

• :: TrendLine
  • VW: T5
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CAAD
  • Napęd: FWD
  • Rej: RZ
FOTELE - wymiary fotela kierowcy
« dnia: 10 - Listopada - 2020 - 03:44:47 »
Czy fotele kierowcy miały różne rozmiary? :D
Chodzi mi o to że przesiadłem się właśnie z Peugeota Experta (w którym fotel kierowcy nie był jakiś super wygodny) do T5 a tu fotel kierowcy jeszcze mniejszy !!!  ;(
I przy swoich prawie 140kg po prostu się w nim nie mieszczę, ani udami ani plecami. Koszmar jakiś. Miałem już różne dostawczaki ale tak małego siedzenia jak to teraz w T5 to jeszcze nie widziałem.
Może mam jakąś wersję na rynek chiński ... hihi...
Więc do rzeczy: czy ktoś się orientuje czy bywały różne rozmiary czy tylko tapicerką się różniły? Pomijając może te obrotowe z kampera bo one widzę że ceny mają kosmiczne.
Obecnie mam fabryczne 2 fotele 1+1 z tapicerką AUSTIN, które i tak będę wymieniał na wersję 1+2 - stąd szukam czegoś większego :)

ps. Siedzisko jak i oparcie pomiędzy poduszkami bocznymi ma 32cm.

Offline tomkasz

• :: ComfortLine
  • Marka: Opel
  • Silnik: 1.4T+LPG
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT
  • Rej: KCH
Odp: FOTELE - wymiary fotela kierowcy
« Odpowiedź #1 dnia: 10 - Listopada - 2020 - 20:58:26 »
Początkowo myślałem, że skoro Multivan ma lepsze fotele to może i szersze ... Przeglądnąłem jednak ETKA online. Ostrożny wniosek jest taki, że wszystkie fotele są tak samo szerokie. Na podstawie tego że niecki do mocowania poduszek są identyczne w Multivan (skóra, alcantara), obrotowym i zwykłym [fotel kierowcy]. Różnica jest tylko w rodzaju poduszki (komfort) oraz typie poszycia.

W moim T6 jest układ 1 + 2 z przodu, fotele są standardowe i ten kierowcy jest rzeczywiście wąski ... Z tego co wiem T5.1 i T6 oraz T6.1 mają wymienne wzajemnie fotele. Niestety nie siedziałem na tych z Multivana czy Californii.
=Jeździć, tankować,=Nie żałować!=Zmieniać olej i filtry,=Bo twój samochód jest za..bisty!=

Offline heavy100s

• :: TrendLine
  • VW: T5
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CAAD
  • Rej: RZ
Odp: FOTELE - wymiary fotela kierowcy
« Odpowiedź #2 dnia: 11 - Listopada - 2020 - 00:39:00 »
Początkowo myślałem, że skoro Multivan ma lepsze fotele to może i szersze ...
To też właśnie pod tym kątem formułowałem swoje dywagacje ...
Korci mnie aby zwrócić się z tym pytaniem do producenta tych siedzeń, w końcu to polska firma.
A może ktoś na forum montował już fotele z innego auta ...

Tagi wątku: