Autor Wątek: USTERKI-NIEDORÓBKI-OPINIE - Jetta VI  (Przeczytany 3287 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Remus

• :: TrendLine
  • VW: Jetta VI
  • Silnik: 1.4 TSI
  • Kod: CZCA
  • Moc: 150 KM
  • Napęd: FWD
  • Rej: EL
USTERKI-NIEDORÓBKI-OPINIE - Jetta VI
« dnia: 15 - Października - 2020 - 16:01:16 »
Hej, Drodzy Forumowicze w tym wątku proszę podzielcie się swoimi wrażeniami z jazdy i użytkowania swoich Jett.
Ja mam VW Jetta 1.4 TSI z przebiegiem 47 tys.km z roku 2016 i jak na razie jestem zadowolony, nic nie stuka, puka, autko ciche zwinne.ogrzewanie kabiny bardzo dobre, mogła by tylko poalić troszke mniej przy dynamicznej jezdzie ale wiadomo moc z powietrza sie nie bierze.wygodne fotele no i ztyłu duzo miejsca.Poprzednio jezdziłem Focusem 1.6 ti vtt sedanem i dzien do nocy.z tyłu dramat.no i ten focus był głosniejszy w kabinie.oba auta nówki salon a więc znane od samego początku.jaki jest wasze zdanie na temat Vw Jetty?

Proszę popracować nad swoją pisownią: interpunkcja i polskie znaki. Dziękuję.

Offline tomaszVW

• Silnik: 1.2 TSI
  • Kod: CYVD
  • Moc: 105 KM
  • Rej: ST
Odp: USTERKI-NIEDORÓBKI-OPINIE - Jetta VI
« Odpowiedź #1 dnia: 18 - Października - 2020 - 19:39:37 »
Ja Mam również od nowosci Jette Comfortline z dodatkami z tym, ze silnik 1.2TSI. Obecny przebieg 68tys Km, rocznik 2017. Na gwarancji wymienili aku bo padł, sprężarke klimy bo halasowała oraz przekladnie kierownicza bo miała luz. Występuje tez problem z łuszczeniem kloszy tylnych lamp , ktore miałem już 4 razy wymieniane. Poza tym wszystko ok. Olej filtry co 15tys Km, olej shell 0w30 zawsze mam swój. Auto bardzo przyjemne, nic nie stuka- jeździ.

Offline Remus

« Odpowiedź #2 dnia: 18 - Października - 2020 - 20:21:35 »
Własnie do domu wróciłem, a więc Łodzi pada wycieraczki szyby przedniej juz do wymiany reflektory u mnie są ok, natomiast na wolnych obrotach rzadko, ale jednak słychać nierówną pracę tylko nie wiem czy to spręzarka klimy, takie jakby harczenie powtarzające się cyklicznie, czy to turbina. Muszę poobserwować, akumulator jeszcze oryg.w poprzednim.samochodzie po 8 latach od wyjechania od dilera dopiero padł na amen

Offline tomaszVW

« Odpowiedź #3 dnia: 20 - Października - 2020 - 21:07:28 »
To cykliczne ,,charczenie" może nie być niczym niepokojącym- praca układu rekuperacji tak ktoś mi kiedyś mówił.
Ogólnie z auta zadowolony? ja oprócz usterek gwarancyjnych nie narzekam. Nic w środku nie stuka nie trzeszczy, gdzie mowi się, że Jetta to tanszy golf, lecz ja tak nie uważam.

Offline Remus

« Odpowiedź #4 dnia: 21 - Października - 2020 - 11:40:40 »
Zadowolony, zawsze miałem sedany oprócz poldka caro w latach 90 hehe. Przód jetty moim zdaniem bardziej mi podchodzi niż golfa. Hamulce też żyleta, nie popadam w zachwyt, bez przesady ale autko może być, wkurza mnie ten auto stop ale wciskam off i bez tego śmigam.

Offline tomaszVW

« Odpowiedź #5 dnia: 21 - Października - 2020 - 20:55:20 »
Zawsze sie mówiło, że Jetta/Bora to droższy Golf, pozycjonowało się ją zawsze wyżej od golfa. Tak było do Jetty A6 bo faktycznie jakość wnętrza niestety spadła niżej golfa
Moim zdaniem wykonanie i wyciszenie Jetty A6 jest i tak lepsze od np. Octavii 3

Offline ketiw100

• Moc: 125 KM
  • Skrzynia: MT
  • Rej: SPI
« Odpowiedź #6 dnia: 30 - Listopada - 2020 - 21:37:48 »
VW Jetta Mk6 1.4 TSI 125 KM [CZCA] z 2015 roku, kupiona w 05.2019 - używana z przebiegiem 40kkm, obecnie 67kkm.
Póki co bez problemów - silnik oszczędny i dość żwawy a lampy tylne, się nie łuszczą.
W środku dużo miejsca, bagażnik wielgaśny, a po złożeniu tylnych oparć - olbrzymi.
Prócz oleju i filtrów i serwisu klimy - nie wymieniałem nic innego - nawet żarówki.
Wiosną trzeba będzie zainteresować się tarczami i klockami 
Jazda nią naprawdę sprawia przyjemność :vwclubpolska:

Podziękował: pretor

Offline Maro21

• :: StartLine
  • Moc: 125 KM
  • Rej: WR
« Odpowiedź #7 dnia: 12 - Sierpnia - 2022 - 19:54:08 »
VW Jetta VI 1.4 TSI 125 KM [CZCA], wersja Comfortline z 2017 roku, kupiony używany w maju 2022r. z przebiegiem 82300 km.
Obecnie mam 85300 km.
Przejechałem niewiele, bo dopiero 3 tys. km, ale na tą chwilę jestem bardzo zadowolony.
Spalanie na przyzwoitym poziomie.
Silnik jak na taką pojemność dynamiczny super się zbiera i daje rade.
Fotele bardzo wygodne auto ciche, miejsca dużo, bagażnik duży i pojemny.
Może z tym wyciszeniem będę nieobiektywny, ponieważ przesiadłem się z Jetty z 2006 r., która była wyposażona w silnik 1.9 TDI.
Mam tylko jedną uwagę do producenta mogliby się lepiej postarać i bardziej ukryć końcowy tłumik, ponieważ stojąc z boku auta za bardzo go widać i psuje to trochę efekt wizualny, ale może się czepiam.
Oczywiście z mocowaniem tłumika jest wszystko jak najbardziej w porządku. :thumbup:

Podziękował: pretor

Tagi wątku: