Najprawdopodobniej chodziło o jakość paliwa czyli tankowanie na markowych stacjach, najlepiej sprawdzonych. Ten silnik to zdaje się nie wymaga 98, więc chodzi o dobrej jakości paliwo 95. Stacje Orlen spełniają kategorie dobrych stacji - są kontrolowane względem jakości, choć jak wszędzie mogą zdarzyć się wyjątki. Jednak te wyjątki odczułbyś po jednym zatankowaniu a przestał odczuwać po innym.
Miałem Skodę Superb, czyli prawie B5, choć nie wszystko pochodziło z b5. Z tym, że moja miała 1.8 T (AWT). Miałem dziwny problem z falującymi obrotami na wolnych. Był także błąd P0171. Po przeszukaniu różnych forów okazało się, że to zawór umieszczony na rurkach odmy po prawej stronie silnika - mówię o 1.8 T. Ale może ta informacja przyda się i Tobie. Zawór przepuszczał bo plastykowy krążek się obrobił. Sprawdzenie czy to to, to zaciśnięcie przewodu gumowego - wtedy ustaje problem z falowaniem na wolnych.
U mnie to było 6 na n/w schemacie, a ściskałem rurkę nr 10, jak dobrze pamiętam:

U Ciebie przyjrzałbym się połączeniu odmy z rurą kolektora ssącego nr na rysunku 28 (nr części VW 06B133354AJ) i 29:

widoczny też tutaj z innej perspektywy jako nr 29 (nr części VW 06B103217AC) i 30: