Autor Wątek: Wiązki pod fotelem pasażera  (Przeczytany 1388 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline T5dziad

• :: StartLine
  • VW: T5
  • Silnik: 2.5 TDI
  • Kod: AXD
  • Moc: 131 KM
  • Napęd: FWD
Wiązki pod fotelem pasażera
« dnia: 24 - Sierpnia - 2020 - 09:35:24 »
Cześć wszystkim,
Diagnozując zapaloną wiecznie lampkę otwartych drzwi w moim T5 2004 AXD 2,5TDI doszedłem po nitce do kłębka - ktoś przeciął część kabli pod siedzeniem pasażera. Znalazłem tam 3 wtyczki i wiązkę kabli które zostały przecięte. Widzę że różowa wtyczka jest od tylnej nagrzewnicy, biała od drzwi, a czerwona ... nie wiem. (zdjęcia w załączniku) Czy ktoś mógłby poradzić do czego wpinały się te trzy wtyczki - czy została po prostu obcięta jedna wtyczka czy trzy inne? może ktoś mógłby przesłać zdjęcie jak to wygląda u niego.

widziałem na allegro całe wiązki z wnętrz t5 - wiem że t5 różnią się pod względem wyposażenia i wiązki też będą różne, więc moje pytanie jak to najlepiej naprawić? czego konkretnie powinienem szukać?

z góry dzięki za pomoc.

Offline tomkasz

• :: ComfortLine
  • Marka: Opel
  • Silnik: 1.4T+LPG
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT
  • Rej: KCH
Odp: Wiązki pod siedzeniem pasażera
« Odpowiedź #1 dnia: 24 - Sierpnia - 2020 - 10:57:59 »
W T6 zarówno 6 pinowa kostka różowa jak i 10 pinowa czerwona, pod siedzeniem pasażera, służą do podłączenia ogrzewania i wentylacji w tylnej części. Biała służy do obsługi wyświetlacza ogrzewania/klimatyzacji tylnej części oraz może być używana w zabudowie specjalnej np. sygnały dźwiękowe i świetlne dla karetek, tachograf. W białej może też przechodzić ogrzewanie przednich siedzeń oraz sygnał do ogrzewania postojowego.
=Jeździć, tankować,=Nie żałować!=Zmieniać olej i filtry,=Bo twój samochód jest za..bisty!=

Offline T5dziad

• :: StartLine
  • VW: T5
  • Silnik: 2.5 TDI
  • Kod: AXD
  • Moc: 131 KM
« Odpowiedź #2 dnia: 25 - Sierpnia - 2020 - 08:01:25 »
Dzięki!
Czyli te wiązki są od drzwi przesuwanych + ogrzewania. Jakie są szanse że znajdę gdzieś w internecie tą część która została obcięta? Jak tego szukać szukać?

Offline tomkasz

• :: ComfortLine
  • Marka: Opel
  • Silnik: 1.4T+LPG
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT
  • Rej: KCH
« Odpowiedź #3 dnia: 25 - Sierpnia - 2020 - 10:07:11 »
O drzwiach nic mi nie wiadomo w tych 3 kostkach. A o jakie części chodzi, o wtyczki/gniazdka?
=Jeździć, tankować,=Nie żałować!=Zmieniać olej i filtry,=Bo twój samochód jest za..bisty!=

Tagi wątku: