Autor Wątek: TEMPOMAT - montaż i kodowanie  (Przeczytany 2899 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Admexcc38

• :: TrendLine
  • VW: Passat CC
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CBBB
  • Moc: 170 KM
  • Napęd: FWD
TEMPOMAT - montaż i kodowanie
« dnia: 14 - Czerwca - 2020 - 22:38:59 »
Witajcie

W dniu dzisiejszym na dłuższej trasie zacząłem odczuwać brak tempomatu. Wpadłem na pomysł, aby go dołożyć, gdyż fabrycznie nie zostało zamontowane to cudo motoryzacji.
Teraz pojawia sie pytanie czy ktoś robił to na własną rękę? Jeżeli tak może podzieli sie wrażeniami?
Na allegro znalazłem zespolone manetki tempomatu z manetkami do kierunkowskazów, swiatel itd.
Czy w aucie które fabrycznie nie miało zamontowane tempomatu jest możliwość jego montażu? Jeżeli tak co powinienem dodatkowo dokupić prócz nowej manetki, czy trzeba w jakoś sposób ingerować w instalacje, czy fabrycznie jest już przygotowana pod jego montaż?

Online doggie

• Clubowicz
  • Marka: Cupra
  • Model: Formentor
  • Wersja: Sport
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Kod: DPCA
  • Moc: 175 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Napęd: FWD
  • Rej: GD
Odp: Montaż tempomatu
« Odpowiedź #1 dnia: 15 - Czerwca - 2020 - 00:06:14 »
Czy w aucie które fabrycznie nie miało zamontowane tempomatu jest możliwość jego montażu?
Jest

Dodano:  15 - Czerwca - 2020  -  00:10:53
co powinienem dodatkowo dokupić prócz nowej manetki,
Czasami wystarcza sama manetka i kodowanie, czasami moduł kierownicy do wymiany, czasami pociągnięcie "magicznego" kabelka jak ma to miejsce w Golfie 5. Jak jest konkretnie u ciebie tego nie wiem i nie chce wprowadzać cię w błąd ale jeśli zadzwonisz do firm takich jak DESauto, TopCars czy vagsystem to na pewno rozwieją twoje wszystkie wątpliwości

Tagi wątku: tempomat