Autor Wątek: LUSTERKA - nie działa podgrzewanie  (Przeczytany 17850 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline koko92

• :: TrendLine
  • VW: Passat B6
  • Silnik: 2.0 TDI-CR
  • Kod: CBBB
  • Moc: 170 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: ZGL
LUSTERKA - nie działa podgrzewanie
« dnia: 31 - Stycznia - 2015 - 13:49:59 »
Witam poszukuje schematu przekaźników które znajdują się pod schowkiem (nogami) kierowcy.
A dokładnie chodzi mi o przekaźnik/bezpiecznik grzania lusterek bo mi nie grzeją.
Sprawdzałem i prąd nie dochodzi do mat grzewczych i też nie słychać jak "puka" przekaźnik przy włączeniu.

//Linki do fotek przestały działać//

Offline moherydz

• :: TrendLine
  • VW: Sharan I
  • Silnik: 1.9 TDI VP
  • Kod: AHU
  • Rej: WF
Odp: LUSTERKA - nie działa podgrzewanie
« Odpowiedź #1 dnia: 05 - Lutego - 2015 - 00:07:26 »
U ciebie nie będzie to rozwiązane przez przekaźnik w skrzynce tylko przez sterownik w drzwiach (zintegrowany z silniczkiem szyb).
Musisz sprawdzić czy pojawia się sygnał po włączeniu przycisku grzania, w tym przypadku będzie to chyba masa.

Offline Mierzyn

• :: StartLine
  • VW: Passat B6
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Moc: ?? KM
  • Skrzynia: MT
Odp: LUSTERKA - nie działa podgrzewanie
« Odpowiedź #2 dnia: 04 - Listopada - 2017 - 15:22:46 »
W moim Passacie B6 Sedan (2007r.) przestało działać podgrzewanie prawego lusterka. Lewe lusterko działa prawidłowo.
Zamieniłem lusterka, nadal nie działa prawa strona. Sprawdziłem ich rezystancję, jest na zbliżonym poziomie. Napięcia: lewe ok 14V, prawe ok 11V.
Znalazłem opis bezpieczników, ale nie ma w nich bezpiecznika dedykowanego do podgrzewania lusterek. Jest bezpiecznik od podgrzewania tylnej szyby, ale jest on sprawny.
Gdzie szukać źródła problemu? Czy szukać w sterowniku w drzwiach? Jeśli tak, na co zwrócić uwagę?

Tagi wątku: