Autor Wątek: 2.0 TDI [BKP] - wymiana uszczelniacza wału  (Przeczytany 3852 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matus1014

• :: StartLine
  • VW: Passat B6
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: BKP
  • Napęd: FWD
  • Rej: WW
2.0 TDI [BKP] - wymiana uszczelniacza wału
« dnia: 14 - Maja - 2020 - 23:07:16 »
Witam zwracam się z problemem do was mam nadzieję że mi pomożecie. Problem polega na tym że wymieniałem dwumase i przy okazji uszczelniacz wału tył ,mam problem z ustawieniem ściągałem skrzynie już drugi raz i tym razem ustawiłem blokadę grzebień w koło zębate wału i uszczelniacz razem z impulsatorem z takim plastikiem ustalającym położenie tej koronki wzgledem uszczelniacza. Złożyłem skrzynie przychodzi do odpalu i nie trzyma wolnych obrotów kręci się do 5tys ale z czkawką . Przed wymianą dwu masy i uszczelniacza było wszystko okej. Silnik to Bkp 140km passat b6. Dodam to że jak odepne czujnik wału to samochód odpala trzyma 1100obrotów i kręci się max do 3 tys,jak podepne czujnik wału to ciężko pali i gaśnie nie trzyma wolnych obrotów. Wywala błąd 16705 na zapiętym czujniku.

Chciałem się zapytać o to jak głęboko wbić koronkę , czy może jest inny sposób na prawidłowe ustawienie tej koronki i o to jaka blokada jest dedykowana do tego silnika grzebień ze znaczkiem po lewej stronie czy po prawej? Wydaje mi się że ta z grzebieniem po lewej stronie bo wtedy pasują mi blokady w wałki rozrządu

Tagi wątku: