Hak to już ogarnąłem.
Teraz z tej przetwornicy się doktoryzuje.
Miłego weekendu wszystkim życzę - jak coś namierzę w temacie dam znać.
Dodano: 01 - Maja - 2020 - 12:06:13
Chyba wszystko jasne.
Nowy zestaw wiązki do przetwornicy zawiera 2 komplety przewodów do zasilenia przetwornicy w sygnał.
1. Dla auta bez START STOP - wiązka powinna mieć przewód 0,5 fiolet lub niebieski i prowadzić do wtyczek z BORDNETZ/BCM.
2. Dla auta z funkcją START STOP przewód 0,5 należy zastąpić przewodem 1 mm i wpiąć w bezpieczniki pod zapłon (czyli by prąd zawsze był w przetwornicy jak zapłon jest włączony)
Ma to sens - jedynie czego nie rozumiem to instrukcji VW która mówi że przetwornica będzie działała przez max 10 minut po wyłączeniu zapłonu.
cytuje: "The ignition is switched off but there is sufficient energy available to continue to supply the
socket with power for up to 10 minutes. If the plug is removed during this time, the socket
switches off and cannot be re-used until the ignition is switched on again."
Na jakiej zasadzie zatem miałaby się ona sama rozłączyć po 10 minutach a nie odrazu po utracie sygnału z zapłonu czy z BCM.
Ciekawe - idę potestować w moim mini warsztacie

Dodano: 01 - Maja - 2020 - 14:09:33
Niestety porażka.
Jak podłącze tylko plus i minus to dioda na gniazdku mrugnie na zielono i nic poza tym.
Jak dołoże sygnał z zapłony 12v - tak samo się zachowuje jak włączę zapłon.
- albo jest trafiona
- albo wymaga jednak sygnału z cana i nie wiem czy juz nie jest trafiona jak podłaczyłem 12v

Dodano: 01 - Maja - 2020 - 14:23:51
Czy ktoś może mi powiedzieć czy jak mam START STOP to mam Rekuperację? TIGUAN II 2016.
Bo jeśli tak to widzę że wg schematu z passata powinien dodać połączenie do tablicy bezpiecznika i do BCM.
Na to wychodzi z tego schematu ?
[załącznik usunięty przez administratora]