Autor Wątek: ALLCAR - dywaniki samochodowe  (Przeczytany 1762 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline red

• :: VIP ::
    • S7
  • VW: Sharan I 2FL
  • Silnik: 1.9 TDI-PD
  • Kod: BVK
  • Moc: 115 KM
  • Napęd: 4x4
  • Rej: BWM
Odp: ALLCAR - dywaniki samochodowe
« Odpowiedź #25 dnia: 27 - Maja - 2016 - 18:08:05 »
Dla ścisłości moja firma jest dystrybutorem dywaników, nie producentem. Wysłałem uwagi do producenta, które zostały mi przekazane i to była odpowiedź: "to nie są oryginalne dywaniki tylko zamienniki". Z mojej strony staram się zapewnić jak najlepszą jakość usług  Przypominam że zakupy przez internet (nie spersonalizowane) można zwrócić w ciągu 14 dni bez podawania przyczyny, przyjmujemy też reklamacje można do nas dostarczyć dywanik - zawiozę do producenta i poprawi. Kolejny raz powtórzę możemy sprowadzić dywaniki innych producentów - jeżeli ktoś twierdzi że dokładność wykonania jest lepsza. Ja szczerze oceniłem dywaniki różnych producentów mając je w rękach, wszyscy sprzedający korzystają z tych samych producentów, nie licząc handlarzy chińszczyzną. Żadnemu klientowi nie mówię że ma się zamknąć, każde słowa krytyki są dla mnie cenne i pozwalają polepszyć jakość usług  padło pytanie: "Jak można to najłatwiej poprawić, tak aby nic nie zepsuć bardziej ?" udzieliłem odpowiedzi:  "najprościej będzie rozpiąć stoper i przesunąć go odrobinę." nic więcej na odległość nie poradzę - nie wiem jakiej odpowiedzi oczekiwałeś ? i co mam zrobić żebyś czuł się usatysfakcjonowany jako klient ? tak jak pisałem wyżej - można dostarczyć do nas dywanik do poprawki  wszędzie gdzie występuje czynnik ludzki może dojść do błędu, my nie zostawiamy klienta z tym błędem (od tego jest reklamacja)

Teraz trochę prywatnie z życia wzięte - wielokrotnie kupując zamiennik (nawet z wyższej półki!) i odbierając później samochód od mechanika słyszałem że musiał dopasowywać ponieważ od oryginału to odbiegało, ale to tak na boku (dla mnie temat zamienników i ich jakości w branży motoryzacyjnej to temat rzeka) jak powinno być to wszyscy wiemy

Czyli według Ciebie niska cena tłumaczy to wszystko?
Nie wiem jak inni ale dla mnie w przypadku akurat dywanika kształtem i mocowaniem powinien pasować jak oryginał a niższa cena uzyskana na tańszych komponentach do produkcji lub uproszczeniu procesu produkcji oraz braku logo renomowanego producenta.
To że tańsze nie musi oznaczać że niedopasowane - zrobienie dobrego dywanika z właściwym umiejscowieniem mocowań pochłania dokładnie tyle samo czasu i energii co tego niedopasowanego. Skoro producent oryginalnych dywaników to potrafi to producent zamienników też powinien.
Dopasowanie takiego dywanika to nie lot w kosmos - wystarczy nawet na podstawie używanych dywaników zrobić dokładnie takie same z mocowaniami w tym samym miejscu.
Co do podkładki pod stopy kierowcy to skoro na zdjęciach jest to powinna być i na produkcie, jak domyślnie jej się nie naszywa to należy umieścić informację że na życzenie może być podkładka ale na materiałach promocyjnych powinien być dywanik bez podkładki w tym konkretnym przypadku.

Offline andrew7800

• Clubowicz
  • VW: Sharan I 2FL
  • Model: Minivan
  • Silnik: 2.0 TDI-PD
  • Kod: BRT
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: BKL
« Odpowiedź #26 dnia: 29 - Maja - 2016 - 21:58:42 »
Oglądając zdjęcia dywaników w Passacie B5 z postu @pretora, powiem że nie kupił bym tych dywaników.
Nie chodzi o jakość materiału bo tego osobiście w dłoni nie miałem ale o dopasowanie w aucie. Dotyczy to problemu gdy auto użytkowane jest w ciężkich i brudnych warunkach np: piasek na podwórku. Z mojego doświadczenia jest problem z brudzeniem się wykładziny w aucie ponieważ dywaniki mają około 2 cm luzu co skutkuje że piasek zamiast na dywaniku będzie na wykładzinie dookoła dywanika. Po zdjęciu za jakiś czas takiego dywanika jest problem z doczyszczeniem auta. Ja mam kilka kompletów dywaników i założyłam te idealnie dopasowane i nie mam problemu. Jeśli dywanik sztywno wchodzi z każdej strony to wykładzina w aucie będzie czysta a dywanik spełnia swoją rolę.

Rozumiem ze to zamiennik ale dokładne dopasowanie dla mnie ma znaczenie.

Offline wojtas255

• :: ComfortLine
  • VW: Sharan I 1FL
  • Silnik: 1.8T 20V
  • Kod: AWC
  • Moc: 150 KM
  • Rej: RM
« Odpowiedź #27 dnia: 30 - Maja - 2016 - 09:31:40 »
wybierając producentów dywaników gumowych i welurowych przede wszystkim skupiłem się na jakości materiału oraz jak układają się na podłodze :) Miałem w swoich rękach wile produktów różnych jakościowo i jeżeli do jakiegoś szczegółu się przyczepiłem to odpowiedź producenta zawsze była taka sama - to nie są oryginalne dywaniki tylko zamienniki dwa lub trzy razy tańsze. Możemy sprowadzić tańsze dywaniki (tylko trzeba je wietrzyć przez tydzień ponieważ śmierdzą i dopasowanie czasami pozostawia wiele do życzenia) oraz droższe dywaniki gumowe niemieckiej firmy petex, które według mnie nie odbiegają jakością oraz starannością wykonania od naszego krajowego rezaw-plastu :) pozostają jeszcze oryginalne w salonie tylko cena jest wygórowana ;) Jeżeli porównujemy jakiś zamiennik do oryginału to proszę również porównać cenę :)
Szanowny przedstawicielu firmy AllCar
Mnie nie chodzi mi o sprowadzanie tańszych dywaników, które trzeba tydzień czasu wietrzyć.
Sugerujesz ze dopasowanie do stoperów dywaników gumowych Rezaw-plastu oraz niemieckiego Petexu nie stanowi problemu ? Posłuchaj, napiąłem moją opinie o waszych dywanikach, nie po to żeby zniechęcić chłopaków z forum do kupna ale po to, żebyście zwrócili uwagę producentowi na takie niuanse, jak miejsca pod stopery i dopasowanie do kształtu podłogi.

1.8T Sharik :)

Offline allcar

• :: TrendLine
  • Moc: ?? KM
« Odpowiedź #28 dnia: 30 - Maja - 2016 - 10:01:37 »
Czyli według Ciebie niska cena tłumaczy to wszystko?
Nie wiem jak inni ale dla mnie w przypadku akurat dywanika kształtem i mocowaniem powinien pasować jak oryginał a niższa cena uzyskana na tańszych komponentach do produkcji lub uproszczeniu procesu produkcji oraz braku logo renomowanego producenta.
To że tańsze nie musi oznaczać że niedopasowane - zrobienie dobrego dywanika z właściwym umiejscowieniem mocowań pochłania dokładnie tyle samo czasu i energii co tego niedopasowanego. Skoro producent oryginalnych dywaników to potrafi to producent zamienników też powinien.
Dopasowanie takiego dywanika to nie lot w kosmos - wystarczy nawet na podstawie używanych dywaników zrobić dokładnie takie same z mocowaniami w tym samym miejscu.
Co do podkładki pod stopy kierowcy to skoro na zdjęciach jest to powinna być i na produkcie, jak domyślnie jej się nie naszywa to należy umieścić informację że na życzenie może być podkładka ale na materiałach promocyjnych powinien być dywanik bez podkładki w tym konkretnym przypadku.

powtórzę się moja firma jest dystrybutorem a to co piszesz mogę przekazać producentowi (co oczywiście zrobię). Do produkcji dywaników nie jest używany gorszy jakościowo welur. Producent oryginalnych dywaników np. VW ma kilka samochodów w ofercie i dostęp do podłogi każdego z nich, w związku z  czym może odrysować sobie idealny szablon, natomiast producent zamienników nie posiada wszystkich samochodów różnych marek, domniemam że nie ma również wszystkich dywaników oryginalnych aby jak to piszesz "zrobić dokładnie takie same..." nie wiem skąd ma szablony i raczej nikomu tego źródła nie zdradzi ;) a ewentualne niedociągnięcia to kwestia szablonu.
Jeżeli chodzi o podkładkę to dziękuje za sugestie :)

Dodano:  30 - Maja - 2016  -  10:13:53
Szanowna firmo AllCar
nie chodzi mi o sprowadzanie tanszych dywaników, które trzeba tydzień czasu wietrzyc ....... Sugerujecie ze dopasowanie do stoperów dywaników gumowych Rezaw-plastu oraz niemieckiego Petexu nie stanowi problemu ? POsluchajcie napialem moja opinie o waszych dywanikach  nie po to zeby zniechecic chlopaków z forum do kupna toawru u Was ale po to, żebyscie zwrócili uwage producentowi na takie drobne niuanse jak miejsca pod stopery itp ....
a Wy mi od razu piszecie o oryginalach i takie tam ......

wszystkie opinie łącznie ze zdjęciami przekazałem producentowi :)

Offline przemo

• Clubowicz
  • VW: Passat B5
  • Silnik: 2.8 V6 30V
  • Kod: AQD
  • Moc: 193 KM
  • Skrzynia: MT-5
  • Napęd: 4x4
  • Rej: LRY
« Odpowiedź #29 dnia: 27 - Sierpnia - 2016 - 16:11:23 »
Mam pytanie.
Czy macie w swojej ofercie dywaniki gumowe tzw. "korytka" do S6 C5?

Offline allcar

• Moc: ?? KM
« Odpowiedź #30 dnia: 07 - Września - 2016 - 10:26:05 »
odpowiedź na priv :)

Dodano: 12 - Październik - 2016 - 13:37:30
Oferujemy rabat na wszystkie dywaniki gumowe dla forumowiczów -10% aby otrzymać kod rabatowy prosimy o podanie nicku z forum na adres mailowy: kontakt@dywaniki-auto.pl. Rabat ważny do dnia 26.10.2016 roku.

Offline pomidor

• VW: Sharan I
  • Silnik: 1.9 TDI
  • Kod: 1Z
  • Moc: 90 KM
  • Rej: ZGL
« Odpowiedź #31 dnia: 17 - Października - 2016 - 16:08:05 »
witam własnie dotarły do mnie dywaniki wieczorkiem postaram sie pokazać jak wyszły

Offline peters

• VW: Sharan I 1FL
  • Silnik: 1.9 TDI-PD
  • Kod: ASZ
  • Moc: 115 KM
  • Rej: WZ
« Odpowiedź #32 dnia: 17 - Stycznia - 2017 - 00:33:15 »
Koledzy zaznaczam ze tez jestem profesjonalista w dopasowaniu dywanikow do krawedzi itp. To co w koncu polecacie do Sharana 05 rok ?
Cos na przod i tyl z lagodnymi korytkami aby sie piasek i woda nie wylewala. Lecz mialo to schludny i ladny wyglad i najwazniejsze posluzylo kilka lat. Odpada jakies pekanie gumy i wycieranie pod butami kierowcy.
Kiedys pytalem goscia w ASO o producenta to mowil mi ze biora od jakies firmy ale nie pamietam od jakiej. Gdyz to bylo ok roku temu i zapomialem nazwy.

Takie chyba kupie. Petex podpatrzylem mialem orginalne w Seacie tez byly ok. Lecz starosc na nie weszla i popekaly.

[gmod]Kolego @peters , proszę Cię: przeczytaj uważnie co i jak napisałeś a następnie bądź tak dobry dla innych i napisz to zrozumiale w języku Polskim, tak aby każdy zrozumiał co chciałeś przekazać. Dziękuję.[/gmod]
Życie jest ciężkie. Szczególnie jak się auta psują.
I brak czasu na wszystko.

Tagi wątku: