Autor Wątek: AIR - zawieszenie pneumatyczne - parę pytań  (Przeczytany 1418 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aleczadzior

• :: StartLine
  • VW: Touareg I
  • Silnik: 3.0 TDI V6
  • Napęd: FWD
  • Rej: DL
AIR - zawieszenie pneumatyczne - parę pytań
« dnia: 17 - Kwietnia - 2020 - 13:56:34 »
Witam.
Posiadam VW Touareg 3.0 TDI z uszkodzoną sprężarką od zawieszenia.
Po wymianie na inną używaną oraz przelacznika samochód normalnie się podniósł i po kilku testach mam kilka pytań dotyczących zawieszenia ponieważ pierwszy raz mam styczność z tym samochodem.

1. Czy jeśli obniży się go na postoju do maksimum (pokrętło na maksa w lewo aż do strzałki w dół) i ruszy do przodu to normalne jest to że samochód sam się podnosi do poziomu tego normalnego?
2. Byłem przed chwilą w krótkiej trasie i w mieście uslyszalem kilkanaście razy jak coś się załącza takie cykniecie w desce rozdzielczej jakby przełącznika i teraz czy jest to oznaka załączania się sprężarki od zawieszenia?
3. Po dwóch dniach od wymiany czyli jakoś od wczoraj gdy odpali się auto za każdym razem sprężarka się załącza na chwilkę i zaraz wyłącza lecz auto z żadnej strony nie opada po nocy i dłużej więc raczej miechy są dobre.

Jest to normalne czy coś jest prawdopodobnie zepsute?
Powiem szczerze że czasem mam wrażenie że raz stoi wyżej aż za wysoko (duzo osob tak twierdzi) a raz jest okej.

Troche dużo, wiem lecz z góry bardzo dziękuję jeżeli ktoś się zainteresuje i mi pomoże.
Pozdrawiam :)

Tagi wątku: