Autor Wątek: Metaliczny dźwięk po otworzeniu korka wlewu oleju  (Przeczytany 2992 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Antonio123

• :: StartLine
  • VW: T5
  • Silnik: 2.5 TDI
  • Napęd: FWD
  • Rej: WA
Metaliczny dźwięk po otworzeniu korka wlewu oleju
« dnia: 02 - Kwietnia - 2020 - 10:16:14 »
Witam,
Zmagam się od kilku dni z moim t5, na 5 cylindrze przelewał okazało się ze uszczelki na wtryskiwaczu poszły. Wymienione wszytko ok zrobione 400 km, i zajrzałem przypadkiem pod korek oleju a tak straszny metaliczny dźwięk. Dodam ze tego dźwięku nie słychać przy zamkniętym wlewie. Przestraszyłem się ze coś się odkręcili, rozebralem pokrywę i jest ok. Jakieś pomysły?

[gmod]Kolego, przeanalizuj proszę co napisałeś i popraw tak aby było zrozumiałe dla innych.[/gmod]

Offline tomkasz

• :: ComfortLine
  • Marka: Opel
  • Silnik: 1.4T+LPG
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT
  • Rej: KCH
Odp: Metaliczny dźwięk po otworzeniu korka wlewu oleju
« Odpowiedź #1 dnia: 21 - Czerwca - 2020 - 11:49:42 »
Myślę, że przydatnym będzie obejrzenie filmiku Profesora Chrisa na YouTube pod tytułem: Cykanie, stukanie z wlewu oleju w dieslu czy to pompa vacum?. Sugeruje w nim, że może to być normalne działanie pompy vacum. Podaje również inne możliwości.

Link bezpośredni:
=Jeździć, tankować,=Nie żałować!=Zmieniać olej i filtry,=Bo twój samochód jest za..bisty!=

Offline Gruby1263

• :: StartLine
  • VW: T5
  • Silnik: 2.5 TDI
  • Kod: AXE
  • Moc: 174 KM
  • Rej: GCH
Odp: Metaliczny dźwięk po otworzeniu korka wlewu oleju
« Odpowiedź #2 dnia: 15 - Maja - 2022 - 23:15:06 »
Witam Kolego. Mam ten sam problem. Doszedłeś do tego co tak hałasuje?  Dzwiek słyszalny tylko po odkreceniu korka oleju. Z góry dziękuję za odpowiedź.  Pozdrawiam

Tagi wątku: