Samochód około 5 lat jeździł w Niemczech, a poźniej w Polsce, więc wątpie aby miał kodowanie dla ruchu lewostronnego. No chyba, że ktoś coś namieszał..
Osobiście nie posiadam interfejsu VCDS, lecz zastanawiam się czy nie zaopatrzyć się w taki interfejs dla grupy VAG(na użytek prywatny) lub interfejs MultidiagPro+.. jeśli byłby w akceptowalnej cenie. Co polecacie? Interesuje mnie aby była pełna mozliwość m.in kodowania, adaptacji, kasowania błędów, podgląd parametrów pracy silnika itd. Jeśli chodzi o interfejsy diagnostyczne, to aktualnie posiadam tylko VSCAN VAG mini - do skasowania podstawowych bledow czy cofania zacisków hamulcowych wystarcza, lecz ma ograniczone mozliwości(dodatkowo w każdy blok należy wchodzić osobno).
Pozdrawiam.
Dodano: 01 - Kwiecień - 2020 - 23:55:09
Na początek sprawdź kodowania w bordnetz interfejsem VCDS, może jest kodowanie dla ruchu lewostronnego
Dzisiaj pierwszy raz podpiąłem auto pod interfejs vcds i na żadnym bajcie/ bicie nie znalazłem opcji dot. ruchu lewostronnego (do zaznaczenia czy odznaczenia). Natomiast cały czas widnieją dwa błędy jak poniżej, które wracają po skasowaniu.
2 - ilość znalezionych błędów.
01506 - Żarówka tylnego światła przeciwmgielnego prawa (L47)
012 - usterka elektryczna w obwodzie
Ramka zamrożona:
Stan błędu: 01101100
Priorytet błędu: 2
Częstość błędu: 1
Wew.licznik błędów: 79
Przebieg: 347337 km
Wskaźnik czasu: 0
Data: 2005.09.13
Czas: 31:63:63
Ramka zamrożona:
ON
Napięcie: 14.25 V
ON
ON
OFF
OFF
OFF
01518 - Żarówka światła cofania; lewa (M16)
012 - usterka elektryczna w obwodzie
Ramka zamrożona:
Stan błędu: 01101100
Priorytet błędu: 2
Częstość błędu: 1
Wew.licznik błędów: 79
Przebieg: 347337 km
Wskaźnik czasu: 0
Data: 2005.09.13
Czas: 31:63:63
Ramka zamrożona:
ON
Napięcie: 14.30 V
ON
ON
OFF
OFF
OFF
[gmod]Przypominam aby wszelkie kody błędów wklejać pomiędzy znaczniki [code][/code] widoczne w menue przy pisaniu postów jako
#[/gmod]