Autor Wątek: Zwarcie kierunkowskazu z oświetleniem wnętrza  (Przeczytany 672 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rafcio100

• :: TrendLine
  • VW: Polo III
  • Silnik: 1.4 16V
  • Kod: AUA
  • Napęd: FWD
  • Rej: RDE
Zwarcie kierunkowskazu z oświetleniem wnętrza
« dnia: 06 - Marca - 2020 - 20:52:43 »
Pacjent to Polo III (6n2) 2001 rok :D . Dzisiaj wracając z pracy zauważyłem, że świeci się kontrolka od lewego kierunkowskazu, okazało się, że lewy kierunkowskaz świeci światłem ciągłym nawet po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki. Doszedłem do tego, że zwarły się plusy od oświetlenia wnętrza i lewego kierunkowskazu (po wyjęciu bezpiecznika od oświetlenia wnętrza kierunki zgasły, po włączeniu lewego kierunkowskazu mruga wtedy oświetlenie w środku). Chciałem zapytać, który punkt w aucie może być najbardziej newralgiczny i gdzie zacząć szukać zwarcia, coby nie skurować całej instalacji?

Offline rafcio100

• :: TrendLine
  • VW: Polo III
  • Silnik: 1.4 16V
  • Kod: AUA
  • Napęd: FWD
  • Rej: RDE
Odp: Zwarcie kierunkowskazu z oświetleniem wnętrza
« Odpowiedź #1 dnia: 07 - Marca - 2020 - 21:18:20 »
Sytuacja opanowana. Okazało się, że pomimo wersji bez oświetlenia bagażnika jest doprowadzony przewód z kostką. Co ciekawe ta kostka pasuje do wejścia w lampie (wyprowadzone są tam plusy od stopu i kierunkowskazu, podejrzewam że pod gniazdo do przyczepki). Wpiąłem tę kostkę z myślą, że ktoś zapomniał tego zrobić czym doprowadziłem na stałe zasilanie do lewego kierunku :) . Nie wiem tylko, czemu zaczęło świecić po czasie, ale musiała nie łączyć wtyczka...

Tagi wątku: