0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ogólnie przeraża mnie negatywna selekcja w polskiej polityce i bardzo źle oceniam wiele pomysłów tego i... poprzednich rządów, absurdalną liczbę szczebli administracji (z której jedna ostatnio zakazała mi wycięcia drzew... podłych samosiejek na... *mojej* działce, którą sobie kupiłem pod budowę domu, żadne dęby czy coś takiego, bo... może - trzeba się wykazać, że niby "coś" robią w sprawozdaniach, więc utrudniają życie jak mogą), więcej posłów (nie licząc nawet tych w UE) niż... USA oraz osobny premier i prezydent, mimo że im wystarczy na to 1 osoba (wiadomo u nas potrzebne 2 osoby bo 2x więcej spraw... niż w USA) i z *każdym* (gdzieś widziałem tabelkę od 1989) kolejnym rządem rosnącą liczbę urzędników itp. itd., ale to inny temat... rzeka!!
Konkretnie i nie żartuję - jaki masz pomysł oddolnej inicjatywy i naprawy tego? Ja się chętnie przyłączę.
Już tak nie narzekajcie rozglądam się dookoła i widzę dobrobyt. Somsiad po prawej - Audi A6 C7, somsiad po lewej Touran R-line kilkuletni, kolejny somsiad Volco C40 Cross, nowe domy itp .... a wszyscy pracują w PL