Autor Wątek: ZAKUP KONTROLOWANY - kupujemy Golfa III  (Przeczytany 557 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cikos

• :: TrendLine
  • VW: Golf III
  • Wersja: GTD
  • Silnik: 1.9 TD
  • Moc: 75 KM
  • Napęd: FWD
  • Rej: DW
ZAKUP KONTROLOWANY - kupujemy Golfa III
« dnia: 20 - Sierpnia - 2015 - 00:19:49 »
Witam serdecznie.
Od razu przepraszam Moda za treść i tytuł, ale jeszcze nie znam  tego forum, żeby się po nim swobodnie poruszać :)
Tak się w życiu ułożyło, że potrzebuję drugi samochód w rodzinie. Samochód będzie używany sporadycznie tylko w mieście, myślę że 5000 km rocznie max.
Tak się też złożyło, że pojawiła się oferta kupienia Golfa III GTD 1.9 TD z 1993 roku
Szperałem trochę po internecie, ale stwierdziłem, że zapytam fachowców.
Co możecie powiedzieć o tym modelu. Odnośnie silnika, mniej więcej się domyślam co i jak, bo obecnie jeżdżę Galaxy z 2003 roku. Wiem, że to nie to samo....ale mniej więcej :) Bardzo złe opinie słyszałem odnośnie blachy tego modelu. Model, który mogę kupić, też podobno ma spore braki pod tym względem. Na jakie elementy zwrócić uwagę, nie mam tu na myśli progów, nadkoli, tylko może są jakieś inne elementy, które mogą mi przysporzyć dużo problemów w tym temacie?
Aha - cena 1100 zł - chyba konkurencyjna :)

Sprawdzając konkretnie ten model, na co zwrócić uwagę?

Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam

Offline Gulasz

•  -baned-
  • Marka: Mercedes
  • Silnik: 1.9 M-TDI
  • Skrzynia: MT
  • Rej: GD
Odp: ZAKUP KONTROLOWANY - kupujemy Golfa III
« Odpowiedź #1 dnia: 20 - Sierpnia - 2015 - 06:19:14 »
Witam jeśli pojazd posiada jeszcze podłogą i fotel kierowcy nie wypada na asfalt uważam zakup takiego wozu za dobry wybór .Odnośnie blach nie spodziewaj się cudów ma swoje lata i inne marki pojazdów w tym roczniku to dawno się rozsypały a ruda zżarła je w całości.Osobiście uważam że jednostka napędowa jaka w nim drzemie jest najbardziej udaną (dlatego ja wykorzystuję ją wkładając do innych wozów )Jak potrzebujesz tanie wozidełko to lepiej takiego golfa niż tiko,matiz,106 itp.

Offline cikos

• :: TrendLine
  • VW: Golf III
  • Wersja: GTD
  • Silnik: 1.9 TD
  • Rej: DW
Odp: ZAKUP KONTROLOWANY - kupujemy Golfa III
« Odpowiedź #2 dnia: 23 - Sierpnia - 2015 - 22:33:57 »
W tym tygodniu będę oglądał autko z zamiarem zakupu, chyba, że na miejscu okaże się, że to zwłoki :)
Może jest ktoś z Rawicza, kto mógłby ze mną obejrzeć ten samochód?

Dodano:  05 - Września - 2015  -  22:42:29
No to stałem się pełnoprawnym członkiem forum. Kupiłem dzisiaj tego 22-letniego golfa. Blacha jeszcze daje radę  :evilmrgrin:
Zrobiłem nim dzisiaj 130 km i jestem po prostu zachwycony elastycznością jednostki napędowej tego samochodu. Brakuje trochę szóstego biegu  ;) A ręcznie ssanie spowodowało, że przypomniał mi się mój maluch, którego miałem 15 lat temu :)
Pytanie techniczne - jaka jest pojemność baku w tym golfie

Tagi wątku: