0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Półosie, przeguby wewnętrzne, koła itp..?
A jakie to są te wibracje? delikatne drgania budy/kierownicy, czy mocne, wyraźnie wyczuwalne? Czy jak odpuścisz gaz i będziesz utrzymywał te obroty z feralnego przedziału (jazda równo) wibracje też występują, czy tylko podczas przyśpieszania?
Poza silnikiem były jakieś diagnozy układu przeniesienia napędu? Półosie, przeguby wewnętrzne, koła itp..?
pewnie już 1/3 wartości auta zostawiłeś u niego
3100 wyszła dwumasa,
Po wymianie panewek i trzpienia te objawy
Regeneracja pompy oleju też jest konieczna, gdy nie ma żadnych wycieków?
2600 to było drogo za dwumasę do DSG + termostat...
Wracając do wibracji - trzeba poszukać w układzie przeniesienia napędu, ale warto by się też przejechać z podłączonym VCDS'em i sprawdzić jak się czują wtryskiwacze oraz <chyba najważniejsze> jaka jest praca sterownika geometrii łopatek turbiny. Być może zaczyna siadać już powoli membrana w gruszce turbo i daje taki dziwny objaw gdy turbo zaczyna dmuchać na maksa.
Co do ołówka, to mówił, że wyrobił się, więc wymienił. Wspomniał o regeneracji pompy oleju dodając, że jak tego nie zrobię, to podczas jazdy nagle mogę olej stracić i zatrę silnik, prawda czy fałsz?
Co do panewek to nie wiem, bo nie mam pojęcia, bo na mechanice się nie znam, ale coś kojarzę jak mówił o wale korbowym, czyli szukał objawów w złym miejscu?
Takie wibracje to trochę wróżenie z fusów.
Najlepiej byłoby wsiąść i przejechać się, przez neta to można sobie gdybać, ale wiem gdzie szukać. Te wszystkie naprawy o których pisałeś są bardzo kosztowne?
Z tego co mówił to panewki wymienił, bo myślał, że one są przyczyna,
Ja pierniczę, dobry agent. Wymienia na pałę, bo myślał, że to to...
za prostowanie płaciłem 250 zł za koło
Co do napraw - za pompę oleju nie wiem ile,
pojawia się tylko przy wysokiej prędkości
Skoro klient nie protestował to pan zrobił, ważne że w portfelu się zgadza. Tacy klienci to dla mechaników żyła złota
Właśnie klient zaprotestował i zabrał auto, bo na mechanice się nie znam, ale nie jestem dojną krową
może być przyczyną np wadliwa dwumasa albo jakiś błąd przy montażu