Autor Wątek: FOTELE PRZÓD  (Przeczytany 555 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pawel02540

• :: TrendLine
  • VW: Polo IV
  • Silnik: 1.4 TDI
  • Napęd: FWD
  • Rej: DST
FOTELE PRZÓD
« dnia: 05 - Lutego - 2017 - 20:06:43 »
Witam wszystkim :bry:
Moje Polo IV okular, rok 2001 jest wyposażone w fotele bez regulacji wysokości, byłem dzisiaj kupić prawy pasażera, ponieważ aktualny się połamał no i dostałem taki z regulacją, od kierowcy nie kupiłem ponieważ jest wystrzelona poduszka. Teraz wygląda tak, fotel od strony kierowcy nie ma regulacji wysokości, a fotel pasażera ma, i tu się pojawia moje pytanie i zagadka, czy jeśli bym chciał przełożyć tylko oparcie z mojego fotela bez regulacji, do tego z regulacją z wystrzeloną poduszką, jest to możliwe? będzie to pasować? i czy wgl samo oparcie jest rozbieralne? a może ktoś kiedyś już czymś takim się zajmował? liczę na Waszą pomoc :)

Offline red

• :: VIP ::
    • S7
  • VW: Sharan I 2FL
  • Silnik: 1.9 TDI-PD
  • Kod: BVK
  • Moc: 115 KM
  • Napęd: 4x4
  • Rej: BWM
Odp: FOTEL PRZÓD
« Odpowiedź #1 dnia: 05 - Lutego - 2017 - 20:47:01 »
Może prościej będzie przełożyć poduszkę?

red@tapatalk

Offline pawel02540

« Odpowiedź #2 dnia: 06 - Lutego - 2017 - 05:12:11 »
Czy ja wiem czy to takie proste? Raczej sam bym tego nie daj rady zrobić

Offline Gulasz

•  -baned-
  • Marka: Mercedes
  • Silnik: 1.9 M-TDI
  • Moc: 75 KM
  • Skrzynia: MT
  • Rej: GD
« Odpowiedź #3 dnia: 06 - Lutego - 2017 - 06:47:47 »
Jeśli masz możliwość zakupu fotela z dodatkową funkcją która będzie ci przydatna (będziesz jej używał )a do tego cena będzie przyzwoita (z racji na wystrzeloną poduszkę ) to możesz kupić bez stresu .
Rozbiórkę zaczyna się w dolnej części przy siedzisku .Będzie tam plastikowa szyna trzymająca i napinająca tapicerkę .Całość szmaty najczęściej zabezpiecza kilka drucików zawiniętych w kółko .Przełożenie poduszki też nie jest lotem w kosmos .Kilka śrubek lub nitów które rozwiercasz .Ze zdjęciem zagłówka i wyjęciem plastikowych prowadnic zagłówka powinieneś sobie poradzić bez bólu.No i trochę staranności przy montażu by nowa szmata była równo ułożona i naciągnięta.

Offline pawel02540

« Odpowiedź #4 dnia: 06 - Lutego - 2017 - 08:59:42 »
Chyba spróbuję tak jak piszesz wyżej kolego, podjadę, spróbuję dobrą cenę wynegocjować i może się akurat uda

Dodano:  06 - Lutego - 2017  -  13:18:57
Skoro już mam zacząć się brać za przekładanie tej tapicerki, może ktoś bardziej szczegółowo opisze jak to zrobić? na co uważać itp itp? a może ktoś już coś takiego robił w tej polówce i zna się na rzeczy i chce mi pomóc ?

Tagi wątku: