Witam, od wczoraj w polówce występuje mi następujacy problem. Po odpaleniu na biegu jałowym jak i po ruszeniu wszystko ok, obroty w porządku i generalnie do 90-100 km/h jakoś idzie. Gdy przekrocze 110-120 km/h auto dostaje jak by wibracji zaczyna w całej kabinie dudnic jakby zaraz koła miały odlecieć i generalnie auto traci na mocy, nie pójdzie już więcej. Redukuje do 4ki, zwalniam do nawet 60km/h ale cały czas dudnienie i ciężko mu wejsc na wyrzsze obroty i ogólnie przyspieszyc- strasznie zamula. Dopiero całkowite zatrzymanie sprawia że problem mija- ale jak tylko przekrocze 100km/h znów to samo. Dodam że samochód LPG (wymiana filtrow i regulacja LPG była tydzień temu) filtry w aucie wymieniane ok 3 miesiące temu. Do tego dziś wyskoczyla mi kontrolka ABS ( vag pokazuje błąd czujnika ABS w prawym przednim kole ) oraz błąd "system katalizatora (blok 1) wartość poniżej progu granicznego.
Co może być odpowiedzialne za taki stan rzeczy? Przymierzam się do wymiany świec i czyszczenia przepustnicy bo jest trochę zabrudzona.
Wysłane z mojego LLD-L31 przy użyciu Tapatalka