Autor Wątek: TAPICERKA DRZWI - mocowania spinek  (Przeczytany 949 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mates25

• :: TrendLine
  • VW: Polo IV
  • Silnik: 1.2 12V
  • Kod: AZG
  • Moc: 75 KM
  • Napęd: FWD
  • Rej: KMY
TAPICERKA DRZWI - mocowania spinek
« dnia: 08 - Marca - 2019 - 18:17:31 »
Witam
Ostatnio coś zaczęło skrzypiec mi w samochodzie, dźwięk ewidentnie wydobywa się z drzwi (przy lekko przymkniętych ale nie zamkniętych drzwiach podczas jazdy skrzypienia brak).

Postanowiłem ściągnąć tapicerkę drzwi i zobaczyć w jakim stanie są spinki....i tu problem.
Generalnie powinno być tam chyba 7 spinek a miałem tylko 3.
Najgorsze jest to że chociaż bym chciał to pozostałych nie zamontuje bo uchwyty w tapicerce są całkowicie pourywane...nie ma za co zamocować spinke...
Więc wisi to tylko na tych 3-spinkach.
Generalnie w najlepszym przypadku wygląda to tak jak na zdjęciu, reszta jest praktycznie całkowicie uwalona...

Czy jest jakaś inna metoda by zamontować tą tapicerkę tak żeby to nie trzeszczało...coś przyklejać?
Czy ewentualnie objechać silikonem do około...?

Wysłane z LLD-L31 przy użyciu Tapatalka

Offline t-rock

• VW: T-Roc
  • Wersja: Advance
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Kod: DADA
  • Moc: 150 KM
  • Rej: PO
Odp: Urwanie mocowania spinek w drzwiach
« Odpowiedź #1 dnia: 08 - Marca - 2019 - 19:03:09 »
Gdybyś znalazł te urwane kawałki, to ktoś kto zajmuje się "spawaniem" plastiku, mógłby je "dospawać" na swoje miejsce.
Jeżeli nie masz tych części, to zostaje Ci rozejrzeć się po okolicznych szrotach lub portalach aukcyjnych i poszukać boczku pasującego do twojego modelu auta.

Nie polecam klejenia jakimkolwiek klejem, co najwyżej silikonem, tak aby dało się to w razie jakiejś awarii rozebrać.

Offline Mates25

• VW: Polo IV
  • Silnik: 1.2 12V
  • Kod: AZG
  • Moc: 75 KM
  • Rej: KMY
Odp: Urwanie mocowania spinek w drzwiach
« Odpowiedź #2 dnia: 08 - Marca - 2019 - 19:07:04 »
No właśnie w tym problem ze nie mam tych elementów bo to pewnie poprzedni właściciel tak zmasakrował... Tez właśnie myślałem nad nowym boczkiem :/

Wysłane z mojego LLD-L31 przy użyciu Tapatalka

Tagi wątku: