Autor Wątek: PASY BEZPIECZEŃSTWA - klamra wypada z mocowania  (Przeczytany 657 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ThomasKEX

• :: TrendLine
  • VW: Golf V
  • Silnik: 1.9 TDI-PD
  • Moc: 105 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: NPI
PASY BEZPIECZEŃSTWA - klamra wypada z mocowania
« dnia: 05 - Lipca - 2016 - 13:07:14 »
Witam,
Mam problem z zapinką pasa bezpieczeństwa od strony kierowcy w moim VW Golfie V 1.9 TDI 105 KM.
Klamra zapięcia zwyczajnie przestała sztywno siedzieć w zapięciu i wypada z niego.
Postanowiłem więc wymienić całą zapinkę łącznie z czujnikiem.
Niestety egzemplarzy na Allegro do mojego modelu jest jak na lekarstwo lub nie ma ich w ogóle.
Zastanawia mnie czy tego typu zapięcie będzie pasowało od innego modelu VW?
Zdarza się, że sprzedawcy wspominają w treści oferty sprzedaży takiej zapinki o VW Passacie B6 i/lub VW Jetta.
Chciałbym dowiedzieć się czy faktycznie zapinki z którychś z tych modeli VW będą pasowały do mojego Golfa V i czy mogę śmiało kupić taki egzemplarz?

Offline Gulasz

•  -baned-
  • Marka: Mercedes
  • Silnik: 1.9 M-TDI
  • Moc: 75 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: GD
Odp: PASY BEZPIECZEŃSTWA - klamra wypada z mocowania
« Odpowiedź #1 dnia: 05 - Lipca - 2016 - 18:45:06 »
Z uzyskaniem potwierdzającej odpowiedzi może być problem .Dość istotną sprawą jest sama klamra która występuje w różnych kształtach ( i to nieraz w jednym aucie ) .Zerknij np. na pasy tylnego rzędu siedzeń (porównaj samą klamrę z siedzenia środkowego ze skrajnym (stawiam że będą się nieco różnić )Szukając konkretnie zapięcia do twojego wozu może w grę wchodzić nawet miesiąc produkcji (bo te z początku roku i te z końca mogą być inne )Jest na forum parę osób mających  B6 ale by coś podpowiedzieli wypadałoby zrobić fotkę twojej klamry (najlepiej z jakimiś wymiarami dla dokładności ).Możesz podjąć próbę naprawy swojego zapięcia .Najczęściej usterka polega na tym że coś w nie wpadło .Odkręcenie i próba wytrzepania tego co mogło wpaść do środka może okazać się wystarczającą naprawą .

Tagi wątku: