Autor Wątek: 1.9 TDI - silnik szarpie i gaśnie na mrozie - zamarznięte paliwo  (Przeczytany 1067 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomasz

• :: TrendLine
  • VW: Golf IV
  • Silnik: 1.9 TDI
  • Moc: 90 KM
  • Napęd: FWD
  • Rej: SWD
1.9 TDI - silnik szarpie i gaśnie na mrozie - zamarznięte paliwo
« dnia: 06 - Stycznia - 2016 - 13:35:45 »
Witam,
Mam zapytanie, wczoraj jechałem moim Golfem IV 1.9 TDI i po prostu podczas jazdy zaczął szarpać i nagle zgasł.
Otworzyłem maskę i zobaczyłem że w przewodzie paliwowym nie ma paliwa, po dłuższym kręceniu znów się nazbiera troszkę
paliwa i chodzi przez czas około 5 sec, później idą bąbelki z powietrzem i po chwili robi się  pusty wąż i znów gaśnie
i potem jak znów zrobię tą samą czynność to robi mi to samo, dodam że wskazówka z paliwa mi świruje.

Proszę o pomoc w tej sprawie co również za nią dziękuję.

Offline Gulasz

•  -baned-
  • Marka: Mercedes
  • Silnik: 1.9 M-TDI
  • Moc: 75 KM
  • Skrzynia: MT
  • Rej: GD
Odp: 1.9 TDI - silnik szarpie i gaśnie
« Odpowiedź #1 dnia: 06 - Stycznia - 2016 - 15:31:21 »
Nie napisałeś o jaki wóz chodzi mogę się tylko domyślać że o golfa 1.9 TDI .Moja diagnoza -przymarzło paliwo w zbiorniku .Najlepszym wyjściem jest cieplutki garażyk (ewentualnie też dobrze się sprawdza centrum handlowe z podziemnym parkingiem )wstawić do ciepłego na trzy zdrowaśki dolać specyfik do paliwa ,pobujać autem by się dobrze wymieszało i będzie jak rękom odioł .

Offline tomasz

• :: TrendLine
  • VW: Golf IV
  • Silnik: 1.9 TDI
  • Moc: 90 KM
  • Rej: SWD
Odp: 1.9 TDI - silnik szarpie i gaśnie
« Odpowiedź #2 dnia: 06 - Stycznia - 2016 - 15:38:05 »
Dzięki z góry za poradę, jutro zrobię tak jak powiedziałeś i się odezwę. Pozdrawiam

Dodano:  08 - Stycznia - 2016  -  13:15:14
Dziękuję za porade postawiłem autko do ciepłego widocznie wszystko odtajało i jest ok
Pozdrawiam  :vwclubpolska:

Tagi wątku: