Autor Wątek: DSG - poszarpywanie  (Przeczytany 871 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tuiko

• :: TrendLine
  • VW: Tiguan II
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Moc: 180 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: SR
DSG - poszarpywanie
« dnia: 06 - Marca - 2019 - 02:30:16 »
Witam koledzy mam pytanko odnośnie waszych DSG mój tig aktualnie ma nalatane 2100km i nurtuje mnie jedna rzecz odnośnie zmiany biegów zazwyczaj 2-3 3-4 czuć tak jak by delikatne poszarpanie przy ostrym przyśpieszaniu to nie występuje ale znów głównie 2-3 mniej 3-4 mocniej czuć delikatny efekt tarki i to też nie zawsze jak u was to wygląda ? czy skrzynia się po prostu jeszcze nie ułożyła tak jak powinna

Offline foxter11

• Silnik: 2.0 TDI
  • Moc: 150 KM
Odp: dsg 7 poszarpywanie
« Odpowiedź #1 dnia: 06 - Marca - 2019 - 17:17:04 »
U mnie raczej nie szarpie, może bardzo sporadycznie i delikatnie. Za to przy skręcie w lewo i wysprzeglaniu albo przy jeździe na rondzie gdy puszczę gaz słyszę właśnie takie grzechotanie czy tarcie w stylu "ghrghrghr" ;) Nie jest to głośne ale przy wyciszonym radiu zwraca to uwagę. Będę w przyszłym tygodniu w Aso to to zgłoszę.

Offline tuiko

• Silnik: 2.0 TSI
  • Moc: 180 KM
  • Rej: SR
Odp: dsg 7 poszarpywanie
« Odpowiedź #2 dnia: 06 - Marca - 2019 - 23:06:48 »
HMMM czyli co ten typ tak ma ? u mnie też to nie jest strasznie mocne ale jest czasem też szarpnie głównie zauważam to przy normalnej spokojnej jeździe gdy skrzynie zmienia bieg w przedziale 1900-2200 obrotów jak daję bardziej gazu gdzie zmienia przy ok 3-4tyś takie coś nie występuje hmmm też jadę przy 3tyś km bo chcę by mi olej wymienili i zaraz to zgłoszę zobaczymy co powiedzą bardziej mnie ta tarka która czasem występuje niepokoi ale zobaczymy może też to umilknie hehehe

Za to przy skręcie w lewo i wysprzeglaniu albo przy jeździe na rondzie gdy puszczę gaz słyszę właśnie takie grzechotanie czy tarcie w stylu "ghrghrghr" ;)

a to tego to nie mam u mnie przy skręcie max ale w prawo i np do-hamowaniu lub gdy zawieszanie bardziej pracuje coś "strzelało" po stronie pasażera w kole ale zauważam że zaczyna to ustępować więc widocznie coś się ułożyło  ;) jedno jest pewne - tyle co gwarancja i ani dnia dłużej chodź autko moim zdaniem jest spoko konkretnie jedzie do tego wygodne ale to już nie ta motoryzacja i solidność co kiedyś..... raczej bym powiedział pospolita masówka

Tagi wątku: