HMMM czyli co ten typ tak ma ? u mnie też to nie jest strasznie mocne ale jest czasem też szarpnie głównie zauważam to przy normalnej spokojnej jeździe gdy skrzynie zmienia bieg w przedziale 1900-2200 obrotów jak daję bardziej gazu gdzie zmienia przy ok 3-4tyś takie coś nie występuje hmmm też jadę przy 3tyś km bo chcę by mi olej wymienili i zaraz to zgłoszę zobaczymy co powiedzą bardziej mnie ta tarka która czasem występuje niepokoi ale zobaczymy może też to umilknie hehehe
Za to przy skręcie w lewo i wysprzeglaniu albo przy jeździe na rondzie gdy puszczę gaz słyszę właśnie takie grzechotanie czy tarcie w stylu "ghrghrghr" 
a to tego to nie mam u mnie przy skręcie max ale w prawo i np do-hamowaniu lub gdy zawieszanie bardziej pracuje coś "strzelało" po stronie pasażera w kole ale zauważam że zaczyna to ustępować więc widocznie coś się ułożyło

jedno jest pewne - tyle co gwarancja i ani dnia dłużej chodź autko moim zdaniem jest spoko konkretnie jedzie do tego wygodne ale to już nie ta motoryzacja i solidność co kiedyś..... raczej bym powiedział pospolita masówka