0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Według przepisów to żaden pojazd z dynamicznymi kierunkami nie powinien przejść badania na SKP.
.Ja mam pojazd który nie wiem czy do końca mogę nazwać mercedesem bo jest w nim wsadzony silnik z VW, (zmiana silnika wbita w dowód rejestracyjny ),skrzynia biegów z VW polo , własnoręcznie spawane półosie ,metalowa osłona pod cały układ napędowy ,mam zmienione progi (wyspawane z blachy o zupełnie innym profilu niż orginał) ,dodatkowe lampeczki w progach ,założony "kangur ",przyciemnione lampy tył ,przyciemnione szyby (bez atestu ),wyciętą własnoręcznie dziurę w dachu na szyber -dach (co osłabia konstrukcję dachu) ,nie posiadam katalizatora ani innych tego typu wodotrysków ,przerobiony silnik TDI na M-TDI (delikatnie mówiąc ) ,odłączoną poduszkę kierowcy jak i pasażera (bo tak chcę ) ,wycięty ABS (bo tak chcę).I autem jadę normalnie bez kombinowania na SKP.
Osram z tego co widziałem oferuje dla B6 taki kierunkowskaz w lusterko
W B6 miałem RL zakodowane w halogenach p.mgłowych, przyciemnione o 70% (RL = halogen świecił na 30%, B = halogen świecił na 100%) i tylko raz mnie niebieski zapytał o to, więc mu powiedziałem, że to jest samochód z Niemiec, fabrycznie w to wyposażony (razem z czujnikiem zmierzchu) i ja się na tym nie znam, ale skoro w DE dostał homologację to chyba i u nas też musi być ok - gość odpuścił.
Inna sprawa to kolizja, gdzie sprytny ubezpieczyciel może odmówić wypłaty odszkodowania
że p.mgłowe w B6 i w/w nie mają homologacji RL00 i w teorii jest to niezgodne z przepisami