Autor Wątek: JAKOŚĆ MONTAŻU - niedoróbki w nowym Polo  (Przeczytany 2466 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piotrofff

• :: TrendLine
  • VW: Polo VI
  • Silnik: 1.0 TSI
  • Moc: ?? KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
JAKOŚĆ MONTAŻU - niedoróbki w nowym Polo
« dnia: 05 - Kwietnia - 2019 - 13:31:12 »
Hej.
A co sądzicie o jakości montażu nowego Polo? Znaleźliście jakieś niedoróbki w swoich autach?

U mnie spasowanie lamp - średnie. Widać różnice lewa - prawa.
Grill przód - wypiął się z zatrzasków (albo nigdy nie był zapięty) od strony kierowcy - udało mi się jakoś go umocować.
Nic nie jest połamane, w nic nie przywaliłem więc nie wiem...

Offline kolnierz

• Wersja: Comfortline
  • Silnik: 1.0 TSi
  • Rej: WN
Odp: Jakość montażu.
« Odpowiedź #1 dnia: 05 - Kwietnia - 2019 - 13:35:20 »
Hej,
Jedyne co mnie wku... to pczycisk w ręcznym, czasem wpda w takie wibracje, że się nieda tego znieść, reszta super.

Offline Drmscp

• :: ComfortLine
  • VW: Polo VI FL
  • Wersja: GTI
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Moc: 205 KM
  • Skrzynia: DSG
« Odpowiedź #2 dnia: 05 - Kwietnia - 2019 - 17:43:24 »
Już się bałem, że tylko ja te wibracje przycisku ręcznego słyszę bo nikt z moich pasażerów na to uwagi nie zwracał. Wymieniałem wczoraj olej w ASO i przy okazji to zgłosiłem. Pan przyjmujący auto do serwisu mój opis problemu skwitował: "to przycisk, ma być hehe luźny żeby się dał wcisnąć". Na szczęście mechanik, z którym się kawałek przejechałem, żeby zademonstrować problem wykazał większe zrozumienie i powiedział, że jego też by to denerwowało w nowym aucie. Został zamówiony nowy przycisk.

Od paru dni natomiast coraz bardziej mnie irytuje różnica poziomów drzwi. Sprawdźcie proszę, czy w waszych egzemplarzach drzwi po zamknięciu są równo. U mnie po zamknięciu jest różnica w tym, jak to wygląda po stronie kierowcy (jest gorzej) i pasażera. Zresztą, sami oceńcie po zdjęciach, czy to ze mną jest coś nie tak i jestem zbyt przewrażliwiony, czy po prostu tak nie powinno być i już. Ta różnica poziomów CHYBA nie ma wpływu na wyciszenie, ale nie miałem okazji jechać swoim autem po stronie pasażera, więc nie mam porównania.

Poza tymi dwoma rzeczami nie mam się do czego przyczepić. Auto ogólnie jest super. :-)

Offline Polczman

• Rej: SK
« Odpowiedź #3 dnia: 06 - Kwietnia - 2019 - 01:00:47 »
Czyli jednak nie takie super te auta... kupując auto za tyle pieniędzy jesteście w stanie mu przebaczyć wady i uzasadnić swój wybór ale to nie jest normalne, montowania w RPA to jest jakieś nieporozumienie...

Offline Drmscp

« Odpowiedź #4 dnia: 06 - Kwietnia - 2019 - 01:29:39 »
No właśnie kupując nowe auto za tyle pieniędzy to raczej nie jesteśmy w stanie wybaczyć takich wad. :-) Przynajmniej dla mnie nie byłoby to normalne, gdyby ktoś przeszedł nad tak skrzypiącym przyciskiem ręcznego do porządku dziennego. To już by było na granicy jakiegoś zaprzeczenia "dałem tyle pieniędzy, jest idealne, tak ma być i basta".

Offline Polczman

• Rej: SK
Odp: JAKOŚĆ MONTAŻU
« Odpowiedź #5 dnia: 07 - Kwietnia - 2019 - 10:44:26 »
Sprawdziłem u mnie drzwi, nie są w idealnym poziomie. Pewnie wszystkie połówki maja tak spasowane... nie ma to jak kupić niemieckie auto z Afryki...

Offline piotrofff

« Odpowiedź #6 dnia: 07 - Kwietnia - 2019 - 12:29:58 »
U mnie akurat drzwi są ok.

Offline braciarz

• clubmen
  • VW: Sharan I 1FL
  • Model: Minivan
  • Silnik: 1.9 TDI-PD
  • Kod: AUY
  • Moc: 115 KM
  • Skrzynia: MT-6
  • Rej: SM
« Odpowiedź #7 dnia: 07 - Kwietnia - 2019 - 14:24:25 »
Można to ustawić na zamku, a dokładnie mówiąc na tej części znajdującej się na słupku "B".
Jeżeli auto jest na gwarancji, to zgłosić to w serwisie i niech ustawiają do jednego poziomu ;)

Offline RAV CB

• Rej: CB
« Odpowiedź #8 dnia: 07 - Kwietnia - 2019 - 23:05:59 »
Potwierdzam przycisk od ręcznego strasznie wkurza. Zwłaszcza, że samochód jest przyzwoicie wyciszony i nie da się tego nie zauważyć. Spróbujcie dla przykładu uderzyć ręką z boku dźwignię ręcznego i wydaje mi się,  że cała wpada w rezonans. Spasowania elementów zew. chyba nie będę porównywał bo po co się denerwować.

Offline Krycho

• Moc: 95 KM
  • Rej: SRB
« Odpowiedź #9 dnia: 08 - Kwietnia - 2019 - 08:53:46 »
Ja miałem do poprawy zaślepkę przy tylnej zewnętrznej klamce drzwi od strony pasażera. Luźno sobie latała, można ją byłą wyciągnąć po pociągnięciu klamki, nie szło ją też wcisnąć, musieli to zrobić w serwisie. Odkąd przeczytałem o wibracji przycisku ręcznego, to też zacząłem to słyszeć.
Innych uwag nie mam, wszystko idealnie spasowane, drzwi, blachy, lampy - no chyba żeby to mierzyć w ułamkach milimetrów.

Co do montażu w RPA.. jak to w końcu jest, mi tez mówili że auto będę miał z RPA ale jak sobie sprawdziłem mój nr VIN to tam jest zakodowane miejsce montażu i mi wyszło że moje auto jest z ... Navarry w Hiszpanii  :o

11-stym znakiem VIN u mnie jest Y - czyli Navarra/Hiszpania, w przypadku RPA jest to U

(chciałem wkleić link do strony ze wszystkimi kodami ale jeszcze nie mam uprawnień)

Jak Wy macie w VIN-ie?

Offline arturch1977

• Rej: WJ
« Odpowiedź #10 dnia: 08 - Kwietnia - 2019 - 09:17:40 »
Na tym forum jest dekoder VIN
https://vw-clubpolska.pl/index.php?page=vindekoder

Moje Polo jest z Hiszpanii (tak wynika z dekodera) i nie mam się do czego doczepić, wszystko jest równo spasowane, nawet przycisk od ręcznego nie wibruje :)

Offline Drmscp

« Odpowiedź #11 dnia: 08 - Kwietnia - 2019 - 10:03:32 »
Jeśli braliście z rocznika 2018 to mogliście mieć z Hiszpanii. Po letniej przerwie technologicznej już cała produkcja trafiła do RPA. Teraz w Nawarze ponoć już tylko elektryki będą składane.

Offline piotrofff

« Odpowiedź #12 dnia: 08 - Kwietnia - 2019 - 13:30:36 »
A tak na marginesie - ten czarny plastik na drzwiach przykrywający słupek B to rysuje się chyba od samego patrzenia...

Offline RAV CB

• Rej: CB
« Odpowiedź #13 dnia: 08 - Kwietnia - 2019 - 19:07:05 »
Sprawdźcie proszę, czy w waszych egzemplarzach drzwi po zamknięciu są równo
Jednak sprawdziłem. Mam tak samo jak u ciebie, czyli od strony kierowcy nierówno, od strony pasażera równiutko. Zaznaczyć jednak muszę, że mi to w ogóle nie przeszkadza i prawdę mówiąc sam bym tego nie zauważył. Swoją drogą mam ten sam kolor nadwozia - rudzielca.

Tagi wątku: