Autor Wątek: LUSTERKA BOCZNE  (Przeczytany 2851 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kildorf

• :: TrendLine
  • VW: Passat B7
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Moc: ?? KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
LUSTERKA BOCZNE
« dnia: 25 - Marca - 2019 - 14:32:09 »
Witam,
Padl mi kierunkowskaz na lusterku w B7 Variant, rok temu kupilem ze zbita juz szybka oslaniajaca ledy, ostatnio przestalo swiecic a przeglad tuz tuz. Polecicie kogos kto by to naprawil?
Dzieki

Dodano: 08 - Kwiecień - 2019 - 21:55:59
Niestety tak sie zlozylo ze ktos mi przekosil to lusterko z niedzialajacym kierunkowskazem i teraz mam cale do wymiany:/ Ktos podpowie jak sprawdzic jakie lusterko mam w swoim pasku - w sieci widze 6, 7, 9 pinowe. 9 to chyba skladane elektrycznie, 7 to raczej z podswietleniem, 6 - bez podswietlenia.

Warto kupowac uzywane/zamienniki czy oryginaly z VW? Poradzcie prosze.

Offline pretor

• administrator
    • VW Club Polska
  • VW: Tiguan I
  • Model: SUV
  • Kod: CBAB
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT-6
  • Napęd: 4x4
  • Rej: OK
Odp: LUSTERKA BOCZNE
« Odpowiedź #1 dnia: 09 - Kwietnia - 2019 - 10:36:05 »
Niestety po nr VIN nie da się jednoznacznie określić ile pinów mają wtyczki do twoich lusterek.
Zazwyczaj w systemie jest info: lusterka ustawiane elektrycznie, podgrzewane, składane elektrycznie.
Na podstawie tych informacji można jedynie dedukować, że najprostsze lusterka ustawiane elektrycznie mają 6-pinów a te z wszelkimi dostępnymi bajerami 9-pinów, zaś te pośrodku 7-pinów.

W tym temacie, jest link do Etka Online, gdzie możesz sam sobie wyszukać: model, rocznik i wyposażenie elektryczne - znajdziesz lusterka i pełne info o danym modelu z nr części.
Jednak najprostszym sposobem aby sprawdzić to w swoim aucie, jest rozebranie tapicerki drzwi i zerknięcie na wtyczki do lusterek.

Offline kildorf

• :: TrendLine
  • VW: Passat B7
  • Moc: ?? KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
Odp: LUSTERKA BOCZNE
« Odpowiedź #2 dnia: 09 - Kwietnia - 2019 - 21:11:13 »
'najprostszym sposobem aby sprawdzić to w swoim aucie, jest rozebranie tapicerki drzwi i zerknięcie na wtyczki do lusterek.':)
to faktycznie najprostsze rozwiazanie:) moze sprobuje, choc pewnie wyladuje gdzies u mechanika na poczatku

dzieki za porade i linka!

Tagi wątku: