0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
VW G 052 577 M2 LongLife IV SAE 0W-20
Instrukcja każe lać olej zgodny z VW 508 00, czyli long life 0W-20. Również mam zamiar wymienić olej po 1500 km. Mogę kupić olej zgodny z tą normą VW 508 00 poza ASO żeby było taniej i bez problemu mi wymienią nie resetując interwału (tak, aby dalej komputer zawołał po 2 latach albo 30 000 km)?Ktoś to robił już, ile zaśpiewali w ASO?
Coś ta strona się różni od wersji, którą aktualnie dodają do Polo
Mogę kupić olej zgodny z tą normą VW 508 00 poza ASO żeby było taniej i bez problemu mi wymienią nie resetując interwału (tak, aby dalej komputer zawołał po 2 latach albo 30 000 km)?Ktoś to robił już, ile zaśpiewali w ASO?
Mam też pytanie trochę nie na temat ale... czy po roku posiadania pakietu dealerskiego ubezpieczenia wysyłają jakieś kalkulacje lub dzwonią żeby umówić się na wizytę?
Ja właśnie przymierzam się do wymiany, mam przejechane 4500 km.Za oryginalny filtr oleju plus podkładka korka zapłaciłem niecałe 60 zł.Olej motul specyfic 508 00 0W20 około 270 zł plus koszt wymiany to w warsztacie będzie 50 zl? Silnik jak na razie na plus, co prawda nie jest to demon prędkości ale jest oszczędny Poniżej 2k obrotów nic się nie dzieje trzeba go wkręcać żeby jechał.
Akurat moje auto kończy rok i jestem w trakcie nowego szukania ubezpieczenia. Z salonu sami nie dzwonili więc napisałem e-maila do nich i już mam nową ofertę, też oczywiście będzie to pakiet dealerski. Najtaniej wychodzi w salonach VW bo jako dealerzy mają najlepsze oferty. Trzeba tylko się nie dać z wyceną wartość auta bo bardzo zaniżaja. Ja podałem wartość według mnie odpowiednią i bez problemu się zgodzili.
Na ile % spadku wartości oceniasz po roku, które ci przyjęli w salonie?