@doministry.Cytuję siebie, (fragment): "Castrol EDGE LL IV FE 0W-20 VW 50800/50900. Ilość 5,7L. Wartość netto 479,63 zł. + VAT 23% 110,32 zł. Razem 589,95 zł." )... i co dziwnego Kolego się tu dopatrzyłeś?Czy może gdzieś w innym miejscu (proszę, zacytuj ten fragment mojego postu lub całości).Chętnie wyjaśnię Twoje wątpliwości.Pozdr.
Rozumiem, że dopiero jak zacznie sygnalizować, to można się umawiać?
Na tym pierwszym przeglądzie oprócz wymiany oleju i wizualnym sprawdzeniu elementów eksploatacyjnych coś jeszcze robią?
Mogą zaproponować mycie...
Akurat korzystałem, miła opcja 🙂
Za szorowanie szczotami po lakierze powinno się chcieć winnego pod pręgierz postawić, a nie się cieszyć, że miło było. ;-)
Nie no jasne, też nie myję auta ręcznie samodzielnie.
ja co 2 tygodnie. 4000 miesięcznie czasami robię
Trochę to skomplikowane
U mnie przebieg 11,5 tysiąca wcześniej nie wymieniałem nie było sensu ze względu na mały przebieg
Jeszcze nie wymieniłem cały czas mam dylemat czy 0w20 czy 5w30 bo prawie każdy mechanik odradza 0w20 bo to niby woda a VW leje go na start z powodu systemu start/stop
Pytałem w ASO o koszty 2,2 tysiąca olej 5,7 l,filtr oleju,plastykowy korek z uszczelką,filtr kabinowy i wymiana płynu hamulcowego w/g interwału po 2 latach
u na forum czytałem że w ASO zalali silnik GTI olejem 5w30 i jest OK także kwestia mechanika
Wymieniłem olej na 0W20 oryginalny VW
Płukankę kupiłem ale nie stosowałem ze względu na niski przebieg