Witam.
Jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem auta, które ma bardzo bogatą historię i kilka problemów w związku z tym.
Ogólnie jest to Passat buda z 98 roku z silnikiem 1.9 tdi AWX 131km (czyli polift jak się domyślam) dodatkowo 4motion.
O historii auta nie będę pisał dokładnie, powiem tyle, ze kiedyś to była benzyna 2.8 ;] przynajmniej takie przeguby pasują.
Poprzedni właściciel wymienił zegary na poliftowe. I niby wszystko się zgadza, zegarki od diesla komputer pokazuje spalanie zasię itd ale przy uruchamianiu auta nie świeci mi się kontrolka grzania świec żarowych. Auto pali od strzała czy to ciepłe czy zimne ale chciałbym to naprawić.
Po drugie owe zegary lubią się zresetować. W czasie jazdy (i często na postoju) wskazówki obrotomierza i prędkościomierza lubią sobie opaść i podnieść się z powrotem od tak jak gdyby nigdy nic. Jednocześnie resetuje się licznik km dziennych. Komputer się nie resetuje sam.
Po trzecie w aucie niby jest manetka od tempomatu, jak ją przełączam to pojawia się kontrolka na zegarach a poza tym dzieje się niestety nic. Też chciałbym się tym zająć
Po czwarte mam problem z podnoszeniem szyb. Po kilku chwilach jak jadę nie mogę nic z szybami zrobić. Jak odpalę na nowo to jest git.
To tak na chwilę obecną wszystko na razie, będę bardzo wdzięczny za pomoc i bardzo chętnie się odwdzięczę
Pozdrawiam