Autor Wątek: REFLEKTORY - ProjektZWO  (Przeczytany 4811 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline andrew7800

• Clubowicz
  • VW: Sharan I 2FL
  • Model: Minivan
  • Silnik: 2.0 TDI-PD
  • Kod: BRT
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
  • Rej: BKL
REFLEKTORY - ProjektZWO
« dnia: 24 - Listopada - 2014 - 20:43:44 »
Dziś przerobiłem Lampy ProjektZWO w swoim Sharanie.
Seryjnie świeciły światła mijania a po przełączeniu na światła drogowe światła mijania gasły. Lampy do świateł mijania są soczewkowe z żarówkami H1 a lampy do świateł drogowych to halogeny dalekosiężne z żarówkami H3 .
Problem był tego typu że przy jeździe na światłach drogowych blisko słabo było widać zaś daleko dobrze.
Na pierwszym zdjęciu światła mijania.

[Link przestał działać]

Na drugim światła drogowe. Na trzecim zdjęciu świecą światła drogowe i razem światła mijania po przeróbce.
Myślę że warto było to przerobić.

[Link przestał działać]

W leflektorach zastosowano żarówki firmy Osram Night Breaker  Unlimited + 110% [ H1+H3 ].

Offline kristoph

• :: StartLine
  • Kod: AVG
  • Rej: STA
Odp: Reflektory ProjektZWO - ulepszenia
« Odpowiedź #1 dnia: 14 - Grudnia - 2014 - 16:07:31 »
Witam. A czy mógłbyś napisać jakieś szczegóły bo mam ten sam problem ale w reflektorach ZKW. Będę ogromnie wdzięczny za pomoc.

Offline red

• :: VIP ::
    • S7
  • Silnik: 1.9 TDI-PD
  • Kod: BVK
  • Moc: 115 KM
  • Napęd: 4x4
  • Rej: BWM
« Odpowiedź #2 dnia: 14 - Grudnia - 2014 - 21:15:50 »
Moim zdaniem najlepszy sposób to połączenie przewodów idących do kostki przełącznika świateł.
Należy połączyć przewód z włącznika świateł krótkich z tym co idzie do krótkich z przełącznika krótkie/długie. Wtedy krótkie będą świeciły cały czas a długie do nich dołączą jak je włączysz.
Andrzej zrobił to na przekaźnikach z użyciem jakiegoś okablowania z forda - najlepiej jak sam opisze co i jak.

Offline andrew7800

• Clubowicz
  • Model: Minivan
  • Silnik: 2.0 TDI-PD
  • Kod: BRT
  • Moc: 140 KM
  • Skrzynia: MT
  • Rej: BKL
« Odpowiedź #3 dnia: 14 - Grudnia - 2014 - 23:01:18 »
Witam. A czy mógłbyś napisać jakieś szczegóły bo mam ten sam problem ale w reflektorach ZKW. Będę ogromnie wdzięczny za pomoc.
Chwilowo brak czasu ale postaram się to jutro wieczorem opisać i wyślę Ci na pw a w wolnej chwili wrzucę na forum. Kolega @Grażyny ma projekt ZKW i też jak włącza długie to mijania dalej się świecą ale jak to ma spięte to nie wiem. Jak będę u niego przed Świętami to Ci napiszę jak to ma rozwiązane.

Schemacik poszedł na e-mail.Jak coś konkretniej będziesz potrzebował to pisz a pomogę. ;)

Offline wesol

•  -baned-
  • Moc: ?? KM
« Odpowiedź #4 dnia: 30 - Stycznia - 2015 - 22:00:07 »
tak mi swita ze w golfie 3 wystarczylo zworke w ksztalcie litery C wstawic i swiatla dlugie swiecly razem z mijania. Ciekawe czy w SGA tez tak czasem nie jest. Zworke sie wstawialo tu gdzie przekazniki.

Tagi wątku: