Autor Wątek: REFLEKTORY LED  (Przeczytany 3439 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mada18

• :: TrendLine
  • VW: T-Roc
  • Silnik: 2.0 TSI
  • Kod: CZPB
  • Moc: 190 KM
  • Skrzynia: DSG
  • Napęd: 4x4
  • Rej: SG
REFLEKTORY LED
« dnia: 19 - Grudnia - 2018 - 10:23:06 »
Prawie same zalety ale niestety zamarzają podczas śnieżycy a jak jeszcze jest dojdzie do tego błoto, to po kilkudziesięciu kilometrach nic w nocy nie widać i trzeba szukać postoju i czyścić ręcznie (szkoda że nie dali jak w bliźniaku Audi Q2 spryskiwaczy).
mada

Offline elk84

• Moc: ?? KM
  • Skrzynia: MT
  • Napęd: FWD
Odp: REFLEKTORY LED
« Odpowiedź #1 dnia: 21 - Marca - 2021 - 13:42:40 »
Zaletą ma być także mniejszy pobór energii, ale czy ktoś wie jaką dokładnie moc (w Watach) mają reflektory LED? Szukałem wielokrotnie, ale nigdy nie udało mi się znaleźć dokładnej odpowiedzi.

Offline doggie

• Clubowicz
  • Marka: Cupra
  • Model: Formentor
  • Wersja: Sport
  • Silnik: 1.5 TSI
  • Kod: DPCA
  • Moc: 175 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Rej: GD
« Odpowiedź #2 dnia: 21 - Marca - 2021 - 17:33:41 »
Zaletą ma być także mniejszy pobór energii
Jaka to zaleta dla statystycznego użytkownika auta?

Mam full led pure vision i nie zastanawiam sie nad poborem, ważne że świecą rewelacyjnie, bi-xenon w Tigu sie umywa

Offline elk84

• Moc: ?? KM
  • Skrzynia: MT
« Odpowiedź #3 dnia: 21 - Marca - 2021 - 20:28:32 »
Teoretycznie mniejszy pobór energii równa się mniejsze zużycie paliwa, ale to raczej minimalna oszczędność (wątpię żeby dała się zauważyć, tak samo jak nigdy nie stwierdziłem wpływu włączonej klimatyzacji na zużycie paliwa). Pytam tak z czystej ciekawości (chociaż jedna praktyczna różnica jest - auto na LED-ach można zostawić na dłużej z włączonymi światłami, niż w przypadku zwykłych żarówek).

Ogólnie reflektory LED mnie intrygują. Wiele się czyta o „dobrych” vs „tanich” LED-ach i zastanawiam się jakie są w T-Rocu. Zwłaszcza, że przy zakupie były dwie opcje: albo w pakiecie z tuzinem innych „dupereli”, albo same reflektory LED jako osobny dodatek. Ta druga opcja była nawet ciut droższa, wiec zastanawiam się czy w obu przypadkach to są te same reflektory?

Tagi wątku: