Autor Wątek: 2.0 TDI 150 KM - silnik wyłączył się podczas jazdy - komunikat: uszkodzony ACC  (Przeczytany 2307 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PiotrTig

• :: StartLine
  • VW: Tiguan II
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Moc: 150 KM
  • Napęd: 4x4
  • Rej: DW
 :bry:
Dzisiaj podczas jazdy po mieście (jezdnią dwupasmową w centrum Wrocławia) w trakcie jazdy silnik w moim Tiguanie wyłączył się i na wyświetlaczu pojawił się komunikat: Uszkodzony ACC:(
Tylko dzięki dobremu refleksowi udało mi się zjechać na prawy pas, a potem na pobocze by nie utrudniać ruchu. Zostałem obtrąbiony przez inne pojazdy, gdyż manewr, który wykonywałem był bardzo niebezpieczny.
Stojąc na poboczu kilka razy próbowałem uruchomić silnik przyciskiem, rozrusznik kręcił ale silnik nie odpalił.
Zadzwoniłem po Assistance i zostałem zholowany na lawecie do serwisu VW. Czekam teraz na diagnozę i naprawę.
Uważam, że sytuacja taka nie powinna mieć miejsca gdyż może np. przy wyprzedzaniu innego samochodu na drodze dwukierunkowej doprowadzić do wypadku. Dziwi mnie, że sterownik wyłączył silnik podczas jazdy, a nie przeszedł np. w tryb awaryjny.
Czy mieliście też takie problemy z Waszymi Tiguanami.

Offline Yanc

• :: TrendLine
  • VW: Tiguan Allspace
  • Wersja: Highline
  • Silnik: 2.0 TDI
  • Kod: CUAA
  • Moc: 240 KM
  • Skrzynia: DSG-7
  • Napęd: 4x4
  • Rej: PSE
Odp: 2.0 TDI 150 KM - silnik wyłączył się podczas jazdy - komunikat: uszkodzony ACC
« Odpowiedź #1 dnia: 23 - Grudnia - 2018 - 20:20:10 »
Czy już wiesz jaka była przyczyna awarii - chyba nie ACC ?

Tagi wątku: